αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι περιλαμβάνουν οι επενδύσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ που ετοιμάζει ο Φουρλής

Τι περιλαμβάνουν οι επενδύσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ που ετοιμάζει ο Φουρλής

Στη δημιουργία τριών νέων pick up points της ΙΚΕΑ, σε Καλαμάτα, Λεμεσό και Βουλγαρία, 10 νέων καταστημάτων Intersport σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο και Τουρκία και στη λειτουργία ψηφιακών καταστημάτων της Intersport σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης της, θα κατευθυνθούν οι επενδύσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ της Φουρλής.

Αυτό ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα εννεαμήνου της τρέχουσας χρήσης ο πρόεδρος του ομίλου κ. Βασίλης Φουρλής, ο οποίος επανέλαβε πως συνεχίζεται η διερεύνηση επέκτασης σε νέες γεωγραφικές αγορές αλλά και η ανάπτυξη νέων λιανικών concepts.

Η διοίκηση του ομίλου εκτίμησε πως το δ΄ τρίμηνο θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με το γ΄ τρίμηνο, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κινηθεί καλύτερα, υπό την προϋπόθεση ότι ο Δεκέμβριος καταγράψει ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Απ. Πεταλάς ανέφερε πως η ανάπτυξη του ομίλου υπήρξε ισόρροπη, διατηρώντας σε Ελλάδα και εξωτερικό θετικούς ρυθμούς της τάξης του 4%. Σημείωσε δε πως βασικός μοχλός ανάπτυξης υπήρξε η δραστηριότητα του ομίλου στην αγορά αθλητικών.

Για τους σχεδιασμούς της ΙΚΕΑ, (σ.σ. σχεδιάζει τη δημιουργία νέου concept καταστημάτων και ψηφιακών πλατφορμών), ο κ. Φουρλής, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι παραπάνω σχεδιασμοί να ενσωματωθούν στο πλάνο του ελληνικού ομίλου. Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν πέντε ακόμη νέα σημεία, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το είδος των καταστημάτων και τις αγορές στις οποίες θα δημιουργηθούν αυτά.

Αναφορά έγινε και για τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του ομίλου, δηλαδή την ίδρυση εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων. Ο κ. Φουρλής είπε πως το χαρτοφυλάκιο της νέας ΑΕΕΑΠ (σ.σ. σήμερα περιλαμβάνει ακίνητα του ομίλου συνολικής αξίας 176 εκατ. ευρώ) θα εμπλουτιστεί με τα υπόλοιπα ακίνητα του ομίλου, με νέες προσθήκες και πιθανότατα με συμπράξεις.

Στο εννεάμηνο ο όμιλος Fourlis εμφάνισε πωλήσεις 325,8 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 3,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, EBITDA 28,5 εκατ. ευρώ από 26,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2017 και κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας 7,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 4,3 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος FOURLIS αριθμεί σήμερα 128 καταστήματα στη λιανική αθλητικών ειδών. Το δίκτυο καταστημάτων Intersport αποτελείται από 50 καταστήματα στην Ελλάδα, 29 στη Ρουμανία, 24 στην Τουρκία, 7 στη Βουλγαρία και 4 στην Κύπρο. Αντιστοίχως λειτουργούν 12 καταστήματα The Athlete’s Foot στην Ελλάδα και 2 στην Τουρκία. Έως το τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσουν 4 επιπλέον καταστήματα Intersport. 2 στη Ρουμανία και από ένα σε Κύπρο και Τουρκία. Το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-commerce) της INTERSPORT παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα, ενώ η υλοποίηση της επέκτασής του και στις υπόλοιπες χώρες δραστηριότητας του Ομίλου θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − one =