αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι να κάνεις όταν έχεις πάρει μια λάθος απόφαση: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Τι να κάνεις όταν έχεις πάρει μια λάθος απόφαση: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Πολλά άρθρα έχουν γραφτεί για το πως να παίρνουμε σωστές αποφάσεις στη ζωή μας. Αλλά τι γίνεται όταν… πάρουμε μια λάθος απόφαση; Ένα σενάριο το οποίο φοβόμαστε πολλοί από εμάς.

«Στην πραγματικότητα νομίζω ότι δεν υπάρχει το ‘σωστο’ και το ‘λάθος’. Το άσπρο και το μαύρο. Άρα όταν μιλάμε για μια λάθος απόφαση, είναι μια λάθος απόφαση εκείνη την στιγμή και έτσι όπως το βλέπουμε εμείς. Μια καλή οπτική, είναι να αντιληφθείς ότι αυτή η ‘λάθος’ απόφαση κάπου σε έχει πάει. Κάτι έχεις μάθει. Έκανες κάτι και είδες ότι δεν σου ταιριάζει, άρα την επόμενη φορά μπορείς να δοκιμάσεις κάτι άλλο», εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη, μιλώντας στο It’s Possible.

Και συμπληρώνει ότι ένα δεύτερο σημαντικό point είναι ότι πολύ κόσμος νιώθει ενοχικά μετά από μια λάθος απόφαση, και για αυτό ακριβώς αργεί πολύ να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Αργεί να αποκτήσει πάλι τον ενθουσιασμό και την ενέργεια του. «Και έτσι αργεί να πάρει την επόμενη απόφαση» τονίζει η Μ. Μισύρη.

«Είναι σωστή η φράση που λέει ‘προχώρα μπροστά και απέτυχε. Αλλά απέτυχε γρήγορα’. Οι αποτυχίες είναι δώρα, αλλά αν κολλάς σε μια αποτυχία για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα χρειαστείς συνολικά περισσότερο χρόνο για να αποτύχεις αυτές τις φορές που χρειάζεται μέχρι να έρθει η επιτυχία», λέει.

Είναι σημαντικό η κάθε αποτυχία να σε εξελίσσει και να σε πηγαίνει ένα σκαλί παρακάτω. Αντί να τα παρατάς επειδή κάτι «δεν δούλεψε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + seventeen =