αρχικηVIRALΤι μπορείς να πάθεις αν δεν πλένεις τα σεντόνια για περισσότερο από μία εβδομάδα

Τι μπορείς να πάθεις αν δεν πλένεις τα σεντόνια για περισσότερο από μία εβδομάδα

Όσο και να φαίνονται καθαρά τα σεντόνια σας, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν γίνει πόλος έλξης μικροβίων και άλλων παρασίτων. Και ποια είναι αυτά;

Οι αλλεργίες ξαναχτυπούν Και πώς να μην ξαναχτυπήσουν αν τα σεντόνια σας δεν πλένονται συχνά; Μια πολυχρησιμοποιημένη επιφάνεια όπως αυτή λειτουργεί σαν μαγνήτης για βακτήρια, παράσιτα και ακάρεα σκόνης. Αν λοιπόν ο οργανισμός σας είναι σχετικά ευαίσθητος, όλα αυτά τα μικρόβια τον επιβαρύνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου και μπορούν να επαναφέρουν την κάθε αλλεργία σας. Στην περίπτωση που η πλύση τους δεν είναι συχνή, ένα μόνο πλυντήριο δεν αρκεί για να αποχωριστούν τα παράσιτα τα αγαπημένα τους σεντόνια.

Τα «απομεινάρια» της περασμένης νύχτας Τι εννοούμε; Στην περίπτωση που δεν θα ξεβαφτείτε τα υπολείμματα του μακιγιάζ σας που θα μείνουν στο πρόσωπό σας, έρχονται σε επαφή με τα σεντόνια σας και οποιοδήποτε μόλυνση έχετε τη συγκεκριμένη η μέρα θα την μεταφέρετε στα σεντόνια σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είστε σε καθημερινή βάση σε επαφή με τον μολυσματικό παράγοντα και να αναρωτιέστε «Μα γιατί δεν μπορεί να συνέλθει το δέρμα μου;». Να γιατί!

Οι μύκητες κάνουν πάρτι. Και ποιος τους το επιτρέπει; Ο ιδρώτας σας. Πόσες φορές μπορεί να έχει τύχει να ιδρώσετε στον ύπνο σας; Αρκετές! Ο ιδρώτας λοιπόν δημιουργεί ένα αρκετά φιλικό περιβάλλον για μύκητες και βακτήρια. Συγκεκριμένα το Cladosporium, είναι ένα είδος μούχλας – μύκητα που αρέσκετε στο να αναπτύσσεται σε επιφάνειες και στρώματα που έχουν κάποια υγρασία. Προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό, άσθμα, πνευμονία και ένα είδος μυκητιακής λοίμωξης, που είναι γνωστή ως ονυχομυκητίαση, η οποία προκαλεί αλλοιώσεις στο δέρμα. Επίσης το Tinea versicolor είναι ένας ακόμη μύκητας ανθεκτικός στα αντιβιοτικά και έχει την ιδιότητα να αποχρωματίζει το δέρμα.

Ιδανικά λοιπόν τα σεντόνια θα πρέπει να αλλάζονται και να πλένονται μια φορά την εβδομάδα. Πέρα από την αισθητική, πιο σημαντικό είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας.

Πηγή: spirossoulis.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − twelve =