αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι μπορείς να κάνεις όταν η κατάσταση… γίνεται δύσκολη; Εδώ είναι 5 κινήσεις που θα σε σώσουν

Τι μπορείς να κάνεις όταν η κατάσταση… γίνεται δύσκολη; Εδώ είναι 5 κινήσεις που θα σε σώσουν

Για να γίνεις ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, πρέπει να δώσεις το 100% σου. Αλλά μερικές φορές αυτό δεν αρκεί. Αν μπεις στο επιχειρηματικό μονοπάτι, πολύ γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι η επιτυχία σου εξαρτάται ως ένα βαθμό από τους πελάτες σου, την αγορά και τους ανταγωνιστές. Κάπου εκεί είναι πιθανό να σε πιάσει το άγχος για όλα αυτά που θεωρητικά δεν μπορείς να ελέγξεις.

Και ποια είναι η λύση; Όπως εξηγεί το Etnrepreneur.com πρέπει να παραμείνεις θετικός και να εστιάσεις στο τι μπορείς να κάνεις εσύ. Έτσι θα παραμείνεις θετικός, θα έχεις υψηλή απόδοση και θα φτάσεις πιο κοντά στην επιχειρηματική επιτυχία. Εδώ είναι 5 tips που πρέπει να ακολουθήσεις.

1# Επιμονή. Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω πιστεύουν ότι τα «όχι» σημαίνουν «ποτέ». Είναι λάθος. Αν θέλεις να φτάσεις στην επιτυχία πρέπει να είσαι επίμονο, να πιστεύεις στο όραμα σου και να προσπαθήσεις μέχρι τα «όχι» να γίνουν «ναι».

2# Φτιάξε την τύχη σου. Είναι συνέχεια του προηγούμενου σημείου, κατά κάποιο τρόπο. Αν προσπαθείς ξανά και ξανά, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις. Είναι σαν τα λαχεία: Όσο περισσότερες φορές παίξεις, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να κερδίσεις. Δοκίμασε πολλές επιλογές και μονοπάτια. Θα έχεις πιο πολλές πιθανότητες για να φτάσεις στην business επιτυχία.

3# Κάνε ότι δεν κάνουν οι άλλοι. Ξέφυγε από τον μέσο όρο. Κάνε ότι δεν κάνουν οι άλλοι. Αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε μια τολμηρή επιλογή, να δουλέψεις περισσότερες ώρες την ημέρα ή να πας το «επιπλέον μίλι» στην προσπάθεια σου.

4# Μη φοβάσαι να αποτύχεις. Ως επί το πλείστον, οι επιχειρηματίες δεν φοβούνται να αποτύχουν. Διαφορετικά, θα εξακολουθούσαν να εργάζονται για κάποιον άλλο και να έχουν έναν τακτικό και σταθερό μισθό. Αλλά όταν όλα κρέμονται από μια κλωστή, μπορεί να διστάσεις. Σκέψου την φράση του Mark Zuckerberg: «Οι μεγαλύτερες επιτυχίες έρχονται όταν έχεις την ελευθερία να αποτύχεις».

5# Βοήθα τους άλλους. Όταν η ψυχολογία πέφτει, μερικές φορές θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα το να βοηθήσεις τους άλλους. Βοήθα έναν νέο επιχειρηματία ή μίλα σε ένα event. Θα σε κάνει να θυμηθείς τους λόγους που ξεκίνησες και εσύ. Επίσης, όταν βοηθάς κάποιον άλλο, αυτός μπορεί να στο επιστρέψει στο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + five =