αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι μπορείς να κάνεις αν οι άλλοι μιλούν πίσω από την πλάτη σου στο γραφείο- Εδώ είναι 3 κινήσεις

Τι μπορείς να κάνεις αν οι άλλοι μιλούν πίσω από την πλάτη σου στο γραφείο- Εδώ είναι 3 κινήσεις

Δεν συμβαίνει μόνο όταν είμαστε παιδιά. Συμβαίνει και μετά. Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι δεν μεγαλώνουν ποτέ και συνεχίζουν να διαδίδουν φήμες και να μιλούν για άλλους ανθρώπους πίσω από την πλάτη τους, ακόμα και μετά την ενηλικίωση. Μπορεί να γίνει στον χώρο εργασίας μας ή στην προσωπική μας ζωή.

Τα κουτσομπολιά μπορεί να είναι καταστροφικά, να επηρεάσουν αρνητικά την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου και να δημιουργήσουν ανεπιθύμητα προβλήματα στη ζωή του.

Ο τρόπος χειρισμού των φημών στο χώρο εργασίας εξαρτάται πραγματικά από τη σοβαρότητα των φημών που διαδίδονται, τις αποδείξεις που έχετε, την ικανότητα της διοίκησης και του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας και τι μπορεί να καταλήξετε να θυσιάσετε μακροπρόθεσμα.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν αν διαπιστώσεις ότι κάποιος ή κάποιοι μιλούν πίσω από την πλάτη σου;

1. Σκεφτείτε τη σοβαρότητα των φημών. Είναι κάτι σοβαρό;

Ή είναι κάτι που μπορεί να αγνοηθεί και να παραμεριστεί; Οι πληροφορίες που σας αφορούν είναι κακόβουλες ή προέρχονται από ένα σημείο κακής επικοινωνίας; Εάν φαίνεται ότι υπήρξε κακή επικοινωνία, αυτό είναι πιθανόν κάτι που μπορεί να επιλυθεί συνομιλώντας με τους εμπλεκόμενους. Εάν οι φήμες είναι κακόβουλες ή επιβλαβείς, πιθανότατα πρέπει να το συζητήσετε με τη διοίκηση και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας.

2. Συλλέξτε ό,τι αποδεικτικό στοιχείο μπορείτε πριν πάτε στη διοίκηση

Υπάρχει κάποιο είδος χαρτιού ή αποδεικτικό στοιχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό σας; Πιθανότατα θα χρειαστεί να δώσετε στη διοίκηση τα ονόματα όσων πιστεύετε ότι εμπλέκονται, ώστε να μπορούν να κάνουν τις δικές τους συναντήσεις και να μάθουν τι συμβαίνει.

3. Κρατήστε αντίγραφα

Δημιουργήστε ένα αντίγραφο για τον εαυτό σας σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε άσχημα ή λάβετε αντίποινα. Σε έναν δίκαιο κόσμο, θα θα παραθέτατε τα αποδεικτικά στοιχεία σας στον μάνατζερ και θα λύνατε το πρόβλημα σας, αλλά δεν ζούμε σε έναν δίκαιο κόσμο. Μερικές φορές η διοίκηση θα ενεργήσει εναντίον σας αν κάνετε παράπονα. Μερικές φορές θα προσπαθήσουν να σας υποβιβάσουν, να μειώσουν τις αρμοδιότητες σας ή να σας πιέσουν να παραιτηθείτε. Μερικές φορές θα απορρίψουν εντελώς το παράπονο ως ασήμαντο και θα πουν ότι δεν αξίζει τον χρόνο ή τον κόπο. Είναι καλό να έχεις αντίγραφα των αποδείξεων τα χέρια σου, για οποιαδήποτε κίνηση επιλέξεις να κάνεις μετά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =