αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι κίνηση καταγράφει το λιμάνι του Πειραιά στα containers, στο ξεκίνημα του 2022

Τι κίνηση καταγράφει το λιμάνι του Πειραιά στα containers, στο ξεκίνημα του 2022

Με θετικό ρυθμό ανάπτυξης κινήθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2022 οι προβλήτες II και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, παρά τα σταθερά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις νέες διαταραχές που έχει επιφέρει ο πόλεμος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Cosco, το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2022, διακινήθηκαν 736,2 χιλιάδες containers από τους δύο προβλήτες που διαχειρίζεται η ΣΕΠ, έναντι 728,6 χιλιάδων containers το ίδιο διάστημα του 2021, ήτοι καταγράφηκε αύξηση της δραστηριότητας κατά 1%.

Το θετικό πρόσημο του διμήνου οφείλεται στον Ιανουάριο, κατά τον οποίο η διακίνηση ενισχύθηκε κατά 6,4% σε ετήσια βάση. Στον αντίποδα, ο Φεβρουάριος ήταν πτωτικός. Ειδικότερα, εξυπηρετήθηκαν 349,3 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια, έναντι 365 χιλιάδων εμπορευματοκιβωτίων πέρυσι (-4,3%).

Αρμόδιες πηγές μεταφέρουν στη “Ν” ότι η πτώση του Φεβρουαρίου οφείλεται κυρίως στην αδυναμία των εταιρειών τακτικών γραμμών να εξυπηρετήσουν τα δρομολόγιά τους, καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα συμφόρησης στα λιμάνια. Σε ερώτηση για την κίνηση του Μαρτίου, απαντούν ότι δεν υπάρχει σημαντική μεταβολή σε σχέση με πέρυσι, πάντοτε, όμως με τον «αστερίσκο» του πολέμου και της κρίσης στα λιμάνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 6 =