10/12/24

Τι κάνουν τα δύο κουμπιά στα καζανάκια- Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν την διαφορά

Έχεις παρατηρήσει ότι πολλά καζανάκια έχουν δύο κουμπιά; Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι έχουν διαφορετική λειτουργία. Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, το μικρότερο χρησιμοποιεί λιγότερο νερό στην περίπτωση που δεν χρειάζεσαι όλο το νερό του δοχείου. Λιγότερη κατανάλωση, περισσότερη προστασία των φυσικών πόρων.

Κάτι που φυσικά μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα και στην τσέπη σου.

Στο πλαίσιο αυτό, συστήνεται:

1) Η αποφυγή ρίψης απορριμμάτων στη λεκάνη. Κι αυτό γιατί στην προκειμένη περίπτωση αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο το καζανάκι.

2) Εάν το καζανάκι σας είναι παλιό, τότε φροντίστε να το αντικαταστήστε με κάποιο που θα διαθέτει δυνατότητα διπλής ροής. Τα καζανάκια αυτά έχουν δύο κουμπιά: ένα για μικρή ροή και ένα με μεγαλύτερη ροή, ανάλογα με την ανάγκη. Εάν πάλι δεν είναι εύκολη η αντικατάσταση τότε μπορείτε κάλλιστα να τοποθετήσετε μέσα στη δεξαμενή ένα πλαστικό μπουκάλι, για να μειωθεί ο όγκος του νερού που παροχετεύεται. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το κουμπί στο καζανάκι, δηλαδή, αυτό δεν επανέρχεται στη θέση του μετά τη χρήση, αφήνοντας το νερό να τρέχει συνεχώς, αντικαταστήστε το ή ρυθμίστε τη ροή.

3) Ελέγξτε για διαρροή το καζανάκι της τουαλέτας. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με την προσθήκη χρώματος ζαχαροπλαστικής. Εάν υπάρχει διαρροή, το χρώμα θα εμφανιστεί μέσα σε 30 λεπτά. Προσοχή: Θυμηθείτε να ξεπλύνετε τη δεξαμενή μόλις γίνει η δοκιμή για την αποφυγή χρωματισμού των τοιχωμάτων της δεξαμενής. Παράλληλά, τσεκάρετε την εγκατάσταση για φθαρμένα ή διαβρωμένα μέρη. Τα περισσότερα εξαρτήματα εγκαθίστανται εύκολα και είναι άμεσα διαθέσιμα με μικρό οικονομικό κόστος.

Πέρα από το καζανάκι, γενικότερα συστήνεται η όσο το δυνατόν μικρότερη παραμονή στο ντους ή εναλλακτικά η αντικατάσταση του τηλεφώνου της ντουζιέρας με άλλο, χαμηλότερης ροής (στο εμπόριο κυκλοφορούν βρύσες, όπου μπορεί να ρυθμιστεί η ροή, χωρίς να επηρεαστεί η αναλογία ζεστού και κρύου νερού), αλλά και το κλείσιμο της βρύσης όταν, για παράδειγμα, βουρτσίζετε τα δόντια σας ή πλένετε τα χέρια σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τι χρησιμεύει το συρτάρι κάτω από τον φούρνο- Οι περισσότεροι το κάνουν λάθος

Γιάννης Μπελεγρίνης
Γιάννης Μπελεγρίνης
Ο Γιάννης Μπελεγρίνης είναι δημοσιογράφος και ιδρυτής του itspossible.gr. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του διαδρομή, κάνοντας την πρακτική του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» στο τμήμα του οικονομικού ρεπορτάζ. Στη συνέχεια εργάστηκε σε αρκετά ελληνικά ΜΜΕ όπως η Huffington Post Greece, ο Όμιλος του ANT1 και το Startup.gr.

TOP STORIES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − 3 =