αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους μερικοί από τους πιο πλούσιους και πετυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο

Τι κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους μερικοί από τους πιο πλούσιους και πετυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο

Οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου έχουν δομήσει τις δικές τους καθημερινές συνήθειες. Και αυτό δεν αφορά μόνο το κομμάτι καθαρά της δουλειάς.

Ενώ υπάρχουν αμέτρητες μελέτες, βιβλία και άρθρα που εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, δεν υπάρχουν αρκετά που να δείχνουν πώς χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους. Το αμερικανικό entrepreneur.com εστιάσει σε αυτή την πτυχή, και παραθέτει το πως περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους αυτοί οι άνθρωποι.

Μήπως να αντιγράψεις κάποιες από αυτές τις συνήθειες;

1# Ξυπνούν την ίδια ώρα κάθε ημέρα.Ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές μελέτες λένε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μία συνέπεια στο κομμάτι του ύπνου. Όταν το ωράριο του ύπνου μας γίνεται ασταθές, επηρεάζει την υπόλοιπη εβδομάδα μας και μπερδεύει το σώμα μας. Με το να ξυπνούν την ίδια ώρα τα Σαββατοκύριακα, οι επιτυχημένοι άνθρωποι επιτρέπουν στο σώμα τους να διατηρεί έναν σταθερό ρυθμό. Και τις καθημερινές, οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν σταθερό εγερτήριο. Μερικοί επιτυχημένοι άνθρωποι που είναι γνωστό ότι ξυπνούν νωρίς, είναι ο CEO της Apple Tim Cook, ο οποίος ξυπνά στις 3:45 π.μ., και ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Ellevest, Sallie Krawcheck, που σηκώνεται και περίπου στις 8:00 π.μ.

2# Συνεχής μάθηση. Το πιο σημαντικό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι μετά το πανεπιστήμιο είναι ότι πιστεύουν ότι η περίοδος μάθησής τους έχει τελειώσει. Ποτέ δεν τελειώνουμε πραγματικά με τη μάθηση. Υπάρχει πάντα κάτι νέο να μάθουμε και ένας τομέας στον οποίο μπορούμε να βελτιωθούμε. Και οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες βάζουν σταθερά την μάθηση στα ημερολόγιά τους. Τις περίφημες «εβδομάδες σκέψης» του, ο θρυλικός επιχειρηματίας Bill Gates αρέσκεται να… βυθίζεται σε βιβλία, και δεν ασχολείται με τις επιχειρήσεις. Η συνεχής μάθηση είναι κρίσιμη για κάποιον που θέλει να συνεχίσει να αναπτύσσεται και αυτό συνεπάγεται αφιέρωμα χρόνου για ανάγνωση, παρακολούθηση διαδικτυακών μαθημάτων και ακρόαση podcast τα Σαββατοκύριακα ή στα διαλείμματα από τη δουλειά.

3# Φροντίζουν την υγεία τους. Η σωματική υγεία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην επιχειρηματική και εργασιακή επιτυχία. Μερικοί από τους πιο εξέχοντες επιχειρηματίες στον κόσμο παραδέχονται ότι τηρούν ένα αυστηρό πρόγραμμα άσκησης ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένοι είναι. Η υγιεινή ζωή κάνει περισσότερα από το να ενισχύει το σώμα. Συμβάλει επίσης στην συναισθηματική ευημερία κάποιου – κάτι που πολλοί επιχειρηματίες τείνουν να παραμελούν. Δεν είναι μυστικό ότι οι υγιέστεροι άνθρωποι τείνουν να εργάζονται πιο αποτελεσματικά. Έχουν περισσότερη εστίαση, αντοχή, και δημιουργικότητα. Βάλε την άσκηση μέσα στο πρόγραμμα σου.

4# «Συνδέονται» με αγαπημένα πρόσωπα. Ο διάσημος expert στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην επιχειρηματικότητα, Gary Vaynerchuk, είναι γνωστό ότι εργάζεται σκληρά τις καθημερινές. Αλλά τα Σαββατοκύριακα περνά χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα. Οι επιτυχημένοι και πλούσιοι άνθρωποι εξακολουθούν να λατρεύουν να αφιερώνουν χρόνο για να συνδεθούν με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα και μάλιστα θα παραδεχτούν ότι είναι ο πυρήνας για την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Το πιο λυπηρό πράγμα στη ζωή είναι να επιδιώκουμε τόση πολύ την υλική επιτυχία που χάνουμε πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εμάς, όπως είναι οι σχέσεις με τους ανθρώπους μας.

5# Ασχολούνται με ένα χόμπι. Ένα χόμπι μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι πιο δημιουργικός. Τα χόμπι των πετυχημένων ανθρώπων είναι συχνά εντελώς αποκομμένα από την επαγγελματική τους εργασία και δεν έχουν να κάνουν πολύ με το να βγάλουν χρήματα. Μερικά χόμπι μπορεί να περιλαμβάνουν τη δημιουργία μουσικής, τις υπαίθριες πεζοπορίες, τη φωτογραφία, τη συγγραφή ενός μυθιστορήματος και πολλά άλλα. Αυτά τα χόμπι επίσης προετοιμάζουν το μυαλό για σημαντικές αποφάσεις και τη στρατηγική, όταν έρθει η ώρα να πιάσετε δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 3 =