αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι κάνει σήμερα η οικογένεια που πούλησε τα πάντα το 2017 για να αγοράσει Bitcoin

Τι κάνει σήμερα η οικογένεια που πούλησε τα πάντα το 2017 για να αγοράσει Bitcoin

Το 2017 λίγοι ασχολούνταν με τα κρυπτονομίσματα. Ακόμα και το Bitcoin δεν είχε την απήχηση που έχει σήμερα. Ο Ντίντι Ταϊχούτου με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους έκαναν όμως μια διαφορετική επιλογή: Ρευστοποίησαν ό,τι περιουσιακό στοιχείο είχαν στη διάθεσή τους το 2017 και αγόρασαν Bitcoin. Τότε η τιμή του κρυπτονομίσματος ήταν στα 900 δολάρια.

Η ζωή του άλλαξε από εκεί και πέρα, λόγω της εκτόξευσης των κρυπτονομισμάτων.

Σήμερα με την τιμή του Bitcoin να έχει κινείται πάνω από τα 38.000 δολάρια η οικογένεια έχει μία τεράστια περιουσία την οποία, όπως αποκαλύπτουν στο CNBC, κρύβουν σε χρηματοκιβώτια υψηλής ασφαλείας σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους. 

«Έχω κρύψει τα hardware με τα ψηφιακά πορτοφόλια σε διάφορες χώρες, ώστε να μην χρειάζεται ποτέ να ταξιδέψω πολύ μακριά για να έχω πρόσβαση σε ένα από αυτά και να βγω από την αγορά εάν χρειαστεί» εξηγεί ο Ταιχούτου, του οποίου η οικογένεια έχει κερδίσει το παρατσούκλι «Τhe Bitcoin Family». 

Έχει όπως λέει δύο μυστικές τοποθεσίες στην Ευρώπη, δύο στην Ασία, μία στη Νότιο Αμερική και μία έκτη στην Αυστραλία. Δεν μιλάμε βεβαίως για θαμμένο θησαυρό. Καμία από τις τοποθεσίες δεν έχει να κάνει με υπόγειες στοές ή απομονωμένα νησιά. Αντιθέτως πρόκειται για διαμερίσματα που νοικιάζουν, σπίτια φίλων ή και αυτοσχέδιες αποθήκες. «Προτιμώ να ζω σε έναν αποκεντρωμένο κόσμο και σε έναν τέτοιο κόσμο έχω την ευθύνη να προστατεύω το κεφάλαιό μου» λέει ο Ταϊχούτου. 

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/106806867-1607188047553-italy_4.JPG?v=1607188429&w=740&h=416

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποθηκεύσει κανείς κρυπτονομίσματα. Αναλαμβάνουν πχ τη φύλαξή τους online πλατφόρμες συναλλαγών όπως η Coinbase αλλά και η εφαρμογή πληρωμών Paypal. Ωστόσο εκείνοι που έχουν καλύτερη σχέση με την τεχνολογία αποφεύγουν τους ενδιάμεσους και κρατούν τα κρυπτονομίσματά τους σε ειδικές συσκευές που ονομάζονται hardware wallet. Αυτές συνδέονται με το Internet και επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες σχετικά εύκολη πρόσβαση στα ψηφιακά νομίσματά τους. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =