αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι κάνεις όταν το project σου «δεν τραβάει» | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τι κάνεις όταν το project σου «δεν τραβάει» | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Μπορεί πλέον το It’s Possible να διαβάζεται από περίπου μισό εκατομμύριο αναγνώστες τον μήνα, αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι.

Το έχω ξανά γράψει και σε παλαιότερα άρθρα. Πρώτος μήνας του It’s Possible, Σεπτέμβριος 2016. Επισκεψιμότητα: 9.812 μοναδικοί αναγνώστες. Και λογικό. Μιλάμε για ένα site που ξεκίνησε από το μηδέν, από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα.

Θυμάμαι τις πρώτες ημέρες όταν το site είχε βγει στον ιντερνετικό αέρα και παρακολουθούσα live στα Google Analytics πόσοι χρήστες διάβαζαν τα άρθρα. Οι αριθμοί πήγαιναν κάπως έτσι: 0,2,0,1,0,0,3,0,0,0. Και όταν το «κοντέρ» έδειχνε μηδέν, ήταν όντως μια δύσκολη στιγμή.

Γιατί μπορεί εσύ να έριχνες πολλή δουλειά, όμως την ίδια στιγμή έβλεπες ότι δεν υπήρχε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα, με βάση τους αριθμούς.

Και τι μπορείς να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις, για να διαχειριστείς ψυχολογικά την δύσκολη κατάσταση που βλέπεις μπροστά σου; Μαγική συνταγή δεν υπάρχει, και ο κάθε άνθρωπος το αντιμετωπίζει διαφορετικά. Μπορώ να σας πω όμως τι έκανα εγώ τότε: Τα έκλεινα όλα και… πήγαινα για καφέ έξω ή για μια βόλτα. Το λέω σοβαρά.

Κάποιες φορές, νομίζω πρέπει να «κατεβάζεις ρολά». Αν μια ημέρα δεν πάει καλά, δεν έχει νόημα να συνεχίσεις να δίνεις όλη την ενέργεια σου εκεί, χωρίς να μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις την κατάσταση. Αυτό από την μια θα σε εξαντλήσει σωματικά, ενώ από την άλλη θα ρίχνει όλο και περισσότερο την ψυχολογία σου. Είναι καλύτερο να πατήσεις το «pause», να αλλάξεις παραστάσεις, να καθαρίσεις το μυαλό σου, και να επανέλθεις την επόμενη ημέρα ακόμα πιο δυναμικά. Και σίγουρα πιο φρέσκος.

Να ανασυντάξεις το μυαλό σου και να κάνεις το πλάνο σου.

Η αρχή είναι πάντα δύσκολη. Το ερώτημα είναι το πόσοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν αυτό το στάδιο, για να πάνε στις επόμενες «πίστες» του παιχνιδιού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 4 =