αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι θεωρώ επιτυχία;»: 10 ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσεις πριν κλείσεις τα 30 σου

«Τι θεωρώ επιτυχία;»: 10 ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσεις πριν κλείσεις τα 30 σου

πό όταν κλείσεις τα 30, πρέπει να είσαι σε θέση να απαντήσεις σε κάποιες σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή σου, όπως «Ποιος με εμπνέει περισσότερο;» και «Τι είναι επιτυχία για εμένα;». Όταν ξέρεις τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, έχεις μια καλύτερη ιδέα για το τι είδους δουλειές και σχέσεις να επιδιώξεις. Στην ιστοσελίδα Quora υπάρχουν πολλές θεματικές που είναι αφιερωμένες σε υπαρξιακά ερωτήματα τα οποία όλοι θα έπρεπε να σκέφτονται. Μερικές από αυτές τις ερωτήσεις- καμία από τις οποίες είναι εύκολο να απαντηθούν και δεν έχουν «σωστές» απαντήσεις- θεωρούνται ως εξαιρετικά σημαντικές, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ενηλίκων.

Ακολουθούν 10 ερωτήσεις που θα ήταν καλό να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι από τώρα. Θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις περισσότερη διαύγεια για το είδος των θέσεων εργασίας, των σχέσεων και των στόχων που θα πρέπει να ξεκινήσεις να κυνηγάς.

1. ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ;

Μπορεί, θεωρώντας ότι έχεις πολλά χρόνια μπροστά σου, να αναβάλλεις την προσωπική σου ικανοποίηση για αργότερα. Αυτό όμως είναι λάθος. Πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές από σήμερα. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος από τη ζωή σου όπως είναι τώρα, πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι το πώς μπορείς να την κάνεις καλύτερη από σήμερα, ξεκινώντας από το πώς κατανέμεις το χρόνο σου.

2. ΤΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ;

Αυτό είναι ένας διαφορετικός τρόπος από το να αναρωτηθείς: «Τι ξέρω να κάνω;». Στις επιχειρήσεις μιλούν συχνά για το τι ξεχωριστό μπορεί να φέρει ένας νέος υπάλληλος στην εταιρεία έτσι ώστε να τη βοηθήσει να εξελιχθεί. Αυτό μπορεί να είναι κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις, ταλέντο και η προσωπικότητα του υποψηφίου. Για να επιδείξεις την ιδιαίτερη αξία σου, ξεκίνα με το να μοιράζεσαι στα κοινωνικά σου δίκτυα άρθρα ή γράψε blog και άρθρα σχετικά με ένα ζήτημα που σε απασχολεί σχετικά με την καριέρα σου. Με το πέρασμα του χρόνου, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν την αξία σου στον συγκεκριμένο τομέα.

3. ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΜΠΝΕΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

Σκέψου έναν άνθρωπο στον οποίο θέλεις να μοιάσεις. Εξέτασε το τι σε εμπνέει περισσότερο στην ιστορία ή το χαρακτήρα του και σημείωσε λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό όταν τον σκέφτεσαι. Το άτομο στο οποίο θέλεις να μοιάσεις σου αποκαλύπτει περισσότερα για το άτομο που θέλεις να γίνεις.

4. ΤΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;

Ή αλλιώς: Τι στοχεύω να πετύχω; Μπορεί η συγκεκριμένη ερώτηση να μην έχει μια εύκολη απάντηση, αλλά σίγουρα ο καθένας μας στοχεύει σε κάτι- και όσο πιο γρήγορα το ανακαλύψεις τόσο πιο γρήγορα θα μπορείς να ξεκινήσεις να αφιερώνεις όλη σου την ενέργεια στο να το επιτύχεις.

5. ΠΟΣΑ ΕΜΑΘΑ ΣΗΜΕΡΑ;

Στα 20 σου μαθαίνεις πολλά μέρα με τη μέρα. Καλό θα ήταν να σημειώνεις σε ένα ημερολόγιο τι καινούριο μαθαίνεις. Αυτή η καθημερινή συνήθεια είναι καλό να τη διατηρήσεις ακόμα και μετά τα 30 σου. Ο στόχος σου θα πρέπει να είναι να μαθαίνεις κάτι καινούριο κάθε μέρα, έτσι ώστε να αλλάζει συνεχώς το πώς βλέπεις τα πράγματα.

6. ΠΟΙΟΝ ΑΓΑΠΩ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ Η ΔΕΙΞΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ;

Δεν θα πρέπει να υποθέτεις ότι οι φίλοι και η οικογένειά σου γνωρίζουν το πώς αισθάνεσαι- πρέπει να τους δείξεις ή να τους πεις ότι νοιάζεσαι για αυτούς. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ βρήκε ότι οι στενές σχέσεις είναι το κλειδί στην ευτυχία και τη μακροζωία.

7. ΤΙ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ;

Όλοι έχουμε κάποιες προκαθορισμένες αντιλήψεις σχετικά με το τι είναι επιτυχία: ισχύς, δόξα, χρήματα κ.α. Αλλά η επιτυχία δεν μπορεί να περιοριστεί σε αυτά τα πράγματα. Η επιτυχία μπορεί να σημαίνει για κάποιους το να είναι ήρεμοι ή να βρίσκονται σε ένα θετικό περιβάλλον. Όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι σημαίνει επιτυχία για σένα. Αυτό θα είναι και η πυξίδα σου στο να λάβεις σημαντικές αποφάσεις.

8. ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΕΤΣΙ;

Σε αντίθεση με το αισιόδοξο «Πού θέλω να βρίσκομαι σε πέντε χρόνια», προτείνεται αυτή η πιο ρεαλιστική ερώτηση. Αυτό υπογραμμίζει το γεγονός ότι δεν θα αλλάξει κάτι αν δεν κάνεις κάτι για να το αλλάξεις εσύ. Επομένως, αν δεν είσαι ικανοποιημένος με κάτι, προσπάθησε να το βελτιώσεις και μην περιμένεις να αλλάξει από μόνο του με έναν «μαγικό» τρόπο.

9. ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο 5ΧΡΟΝΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος για να δεις αν εξακολουθείς να έχεις τις ίδιες αξίες που είχες σε μικρότερη ηλικία. Ο νεότερος εαυτός μας δεν φοβόταν να κάνει μεγαλόπνοα σχέδια. Πολλοί από εμάς συμβιβάζονται και βολεύονται στο πώς είναι σε μια δεδομένη στιγμή, χωρίς να σκέφτονται να εξελιχθούν.

10. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΙΣΩ;

Ίσως είναι ο γενικότερος φόβος της αποτυχίας, ή ίσως είναι κάτι πιο ειδικό και το οποίο μπορείς να ξεπεράσεις, όπως για παράδειγμα ότι δεν έχεις μια συγκεκριμένη δεξιότητα. Ό,τι και αν είναι αυτό, το να εντοπίσεις το πρόβλημα θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο να απαλλαχθείς από αυτό.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =