αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤι θα συμβεί αν κάνεις αναζήτηση στο Google Search χρησιμοποιώντας εισαγωγικά

Τι θα συμβεί αν κάνεις αναζήτηση στο Google Search χρησιμοποιώντας εισαγωγικά

Η Google προχωρά σε νέες αναβαθμίσεις της υπηρεσίας Google Search θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες σύνθετης αναζήτησης, αλλά και να βοηθήσει τους χρήστες να βλέπουν αποτελέσματα που ταιριάζουν στο νόημα των όρων αναζήτησης που θέτουν. Αυτή η λειτουργία υπάρχει εδώ και χρόνια όταν πραγματοποιείς αναζήτησή μέσα σε εισαγωγικά – quotes (“”), ωστόσο, η απόδοση της δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή μέχρι σήμερα, λέει το Techgear.gr.

Όπως εξηγεί ο Yonghao Jin, προγραμματιστής της Google, στο παρελθόν το Google Search λάμβανε υπόψιν του τις περιγραφές των σελίδων, οι οποίες θα μπορούσαν σε κάποιες περιπτώσεις να φανούν χρήσιμες για τον χρήστη. Με την νέα αναβάθμιση, όμως, το Google Search θα εμφανίζει στον χρήστη ακριβώς σε ποιο μέρος εντοπίζεται ο όρος αναζήτησης που έθεσε και θα τον επισημαίνει με έντονα γράμματα, είτε πρόκειται για μεμονωμένη λέξη, είτε για φράση.

google-search-update.jpg

Η Google πήρε την απόφαση να αλλάξει τον τρόπο αναζήτησης όρων μέσα σε εισαγωγικά λαμβάνοντας υπόψιν της τις απόψεις των χρηστών, αλλά ο Jin τονίζει πως ακόμα και τώρα απέχουμε αρκετά από την τελειοποίηση του συστήματος επειδή τα quoted κείμενα πολλές φορές συμπεριλαμβάνονται στην meta περιγραφή ή το εναλλακτικό κείμενο (ALT text) και όχι στην σελίδα που βλέπει ο τελικός χρήστης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 3 =