αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι θα δημιουργηθεί εκεί που ήταν τα γραφεία της Kodak στο Μαρούσι

Τι θα δημιουργηθεί εκεί που ήταν τα γραφεία της Kodak στο Μαρούσι

Ξεκινά το 2023 η επένδυση των Noval – Brook Lane στο πρώην ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι, όπως μεταδίδει το bizness.gr.

Μάλιστα, το εν λόγω κτίριο έχει πλέον κατεδαφιστεί με στόχο όταν εκδοθούν όλες οι απαραίτητες άδειες να ξεκινήσει η υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης για το νέο βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων.

Σε αυτή τη φάση προχωρούν οι μελέτες σε συνεργασία με την Brook Lane.

Στόχος είναι εντός του 2023 να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου συγκροτήματος, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

Τι περιλαμβάνει η επένδυση

Στο οικόπεδο εμβαδού 16 στρεμμάτων περίπου, επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο Μαρούσι (πρώην ακίνητο Kodak), πρόκειται να αναπτυχθεί σύγχρονο συγκρότημα πράσινων κτηρίων γραφείων συνολικής δομημένης επιφάνειας περίπου 49.000 τ.μ. το οποίο θα υιοθετεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού ενώ αναμένεται να λάβει πιστοποίηση κατά LEED.

Για το εν λόγω έργο αναμένονται την περίοδο 2022-2025 κεφαλαιουχικές δαπάνες από την THE GRID Α.Ε. ύψους περίπου €48,7 εκατ. (€77,3 εκατ. περιλαμβανομένου και του τιμήματος αγοράς της γης, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί μέχρι το τέλος του 2021), το 50% του οποίου, ήτοι €24,4 εκατ. (€38,7 εκατ. συμπεριλαμβανομένης της αναλογίας επί του τιμήματος αγοράς της γης), αντιστοιχεί στη Noval Property.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί μέσω της εταιρείας «THE GRID Α.Ε.» (μετοχική σύνθεση: 50% Noval Property, 50% Mavani Holdings Limited του ομίλου Brook Lane Capital)

Tο κτίριο αναμένεται να ολοκληρωθεί και παραδοθεί εντός του 2025.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =