αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι θα έλεγες να δουλέψεις για 5 μήνες στην Ανταρκτική με μισθό έως 2.150 ευρώ; Μόλις άνοιξαν θέσεις εργασίας εκεί

Τι θα έλεγες να δουλέψεις για 5 μήνες στην Ανταρκτική με μισθό έως 2.150 ευρώ; Μόλις άνοιξαν θέσεις εργασίας εκεί

Αν αντέχεις το… πολύ κρύο, τότε υπάρχουν κάποιες ανοιχτές θέσεις για εσένα. Η UK Antarctic Heritage Trust άνοιξε μερικές θέσεις εργασίας στην Ανταρκτική.

Όσοι επιλεχθούν θα εργαστούν σε συγκεκριμένη τοποθεσία. Συγκεκριμένα στο Port Lockroy, Base ‘A’. Είναι μια βρετανική ιστορική βάση που βρίσκεται στο μικροσκοπικό νησί Goudier, ανοιχτά της χερσονήσου της Ανταρκτικής. Είναι η ναυαρχίδα μας ιστορική τοποθεσία που δέχεται περίπου 18.000 επισκέπτες κάθε σεζόν, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Ανταρκτική. Η βάση «Α» ιδρύθηκε το 1944 και λειτούργησε ως βρετανικός ερευνητικός σταθμός.

Εκεί οι πέντε εργαζόμενοι καλούνται να κάνουν την πιο ιδιαίτερη εποχιακή δουλειά που υπάρχει για σχεδόν μισό χρόνο: Να λειτουργήσουν το νοτιότερο ταχυδρομείο του κόσμου και το μαγαζί με σουβενίρ που λειτουργεί στο σημείο.

Inside nissen hut.JPG

Πέρα από τις ξεναγήσεις, την αλληλογραφία και τη διαχείριση του καταστήματος με τα σουβενίρ οι εργαζόμενοι θα πρέπει καθημερινά να γράφουν blog για τις εμπειρίες τους, να κουβαλάνε βαριά μπιτόνια με νερό, να εκχιονίζουν και φυσικά να κάνουν καταμετρήσεις στον πληθυσμό των πιγκουίνων ανάμεσα σε μια σειρά από άλλα ιδιαίτερα καθήκοντα που επιβάλλονται από τις συνθήκες.

Για αυτό η διαδικασία επιλογής συμπεριλαμβάνει ακόμα και ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις με σκοπό να εξασφαλιστεί η καταλληλότητα των ενδιαφερόμενων.

Παρά την απαιτητικότητα των θέσεων όμως, το UK Antarctic Heritage Trust λέει πως πέρυσι το ενδιαφέρον για εργασία στην Ανταρκτική ήταν πρωτοφανές, με χιλιάδες αιτήσεις.

Οι επικοινωνίες δεν είναι εύκολες εκεί. Η επικοινωνία γίνεται κυρίως μέσω δορυφόρου. Το βασικό email μόνο με κείμενο είναι διαθέσιμο για λόγους εργασίας: διατήρηση επαφής με την ομάδα Επιχειρήσεων της UKAHT και συντονισμό επισκέψεων πλοίων και υλικοτεχνική υποστήριξης επιτόπου στο Port Lockroy.

«Δεν υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Port Lockroy, ούτε υπάρχει υποδοχή κινητής τηλεφωνίας. Διαθέτουμε δορυφορικά τηλέφωνα, κυρίως για χρήση έκτακτης ανάγκης ή προγραμματισμένη επικοινωνία με την ομάδα Επιχειρήσεων της UKAHT. Το κόστος των δορυφορικών τηλεφωνικών κλήσεων είναι 7 £/λεπτό, η σύνδεση δεν είναι πάντα αξιόπιστη και ο κύριος σκοπός της είναι η ασφάλεια. Υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση σε αυτά για προσωπική χρήση και θα έχετε ελάχιστη επικοινωνία με το σπίτι για πέντε μήνες» σημειώνει η εταιρία.

Η εταιρία αναζητά άτομα σε διάφορες ειδικότητες και οι μισθοί φτάνουν έως τις 1.890 λίρες τον μήνα (περίπου 2.150 ευρώ). Όσοι επιλεγούν θα δουλέψουν για 5 μήνες συνολικά.

Αναλυτικές πληροφορίες και αιτήσεις εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 9 =