αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι θα έλεγες να δουλέψεις remote από τα εξωτικά Νησιά Κέιμαν; Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για όποιον ενδιαφέρεται

Τι θα έλεγες να δουλέψεις remote από τα εξωτικά Νησιά Κέιμαν; Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για όποιον ενδιαφέρεται

Στην εποχή του Covid πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν να δουλεύουν remote. Το ότι δουλεύεις όμως remote, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δουλεύεις… μέσα στους 4 τοίχους του δωματίου σου. Μπορείς να είσαι ακόμα και σε κάποιο εξωτικό μέρος.

Ναι, το σενάριο αυτό είναι πραγματικό. Τα Νησιά Κέιμαν έχουν ήδη λανσάρει το δικό τους πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θέλουν να προσελκύσουν Digital Νομάδες από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το Global Citizen Concierge Programme (GCCP), που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να παραμείνουν στα νησιά Κέιμαν για έως και δύο χρόνια, και να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Με απλά λόγια μπορείς να «αποβιβαστείς» εκεί, και να δουλεύεις remote για μια εταιρία στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ ή στην Γερμανία. Ενώ μπορείς και να δουλεύεις φυσικά ως freelancer ή digital επιχειρηματίας. «Έχοντας μειώσει την απειλή του COVID-19 σχεδόν στο μηδέν, τα νησιά Κέιμαν προσφέρουν την τέλεια όαση σε άτομα με remote τρόπο ζωής, για να βιώσουν τον τρόπο ζωής του που έχουμε εδώ», λέει ο υπουργός τουρισμού, Moses Kirkconnell.

Και συμπληρώνει: «Φανταστείτε: να κάνετε μια βόλτα νωρίς το πρωί στην παραλία Seven Mile, να κάνετε μια βουτιά κατά το μεσημεριανό σας διάλειμμα και να τελειώνετε τη μέρα σας με την καλύτερη εμπειρία φαγητού που μπορεί να σας δώσει μόνο η Γαστρονομική Πρωτεύουσα της Καραϊβικής».

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι όσοι Νομάδες επιλέξουν την συγκεκριμένη τοποθεσία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι ένας φθηνός προορισμός. Σύμφωνα μάλιστα με τους όρους του προγράμματος, κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικό για ετήσιο μισθό τουλάχιστον 100.000 $. Τα ζευγάρια πρέπει να αποδείξουν ένα ελάχιστο εισόδημα 150.000 $ και 180.000 $ εάν έχουν παιδί.

Όσοι εγκρίνονται για το πρόγραμμα θα πρέπει να βρουν το δικό τους μέρος για να ζήσουν σε ένα από τα τρία νησιά: Grand Cayman, Cayman Brac ή Little Cayman. Καθένα έχει τη δική του ατμόσφαιρα – όλα έχουν άμεση πρόσβαση στην παραλία και ηλιόλουστο καιρό Καραϊβικής.

Αναλυτικές πληροφορίες και αιτήσεις εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 13 =