αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι θα έλεγα στο 10χρονο εαυτό μου»: Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson μιλά για τις δυσκολίες στο ξεκίνημα και τη διαφορετικότητα

«Τι θα έλεγα στο 10χρονο εαυτό μου»: Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson μιλά για τις δυσκολίες στο ξεκίνημα και τη διαφορετικότητα

Η ερώτηση έπεσε στο Linkedin. Αποδέκτης ο Richard Branson. «Αν μπορούσες να πεις κάτι στον 10χρονο εαυτό σου, τι θα ήταν;». Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος γύρισε τον χρόνο πίσω και είπε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα.

«Δυσκολεύτηκα πραγματικά με το σχολείο και τη δυσλεξία. Είχα ένα ανήσυχο πνεύμα και φτωχές ακαδημαϊκές δυνατότητες», λέει ο Branson. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να ενταχθεί σωστά μέσα στο κλασικό Σύστημα Εκπαίδευσης. «Όταν οι δυνατότητές σας στη ζωή και η αυτοεκτίμησή σας εξαρτώνται από εξετάσεις και ορθογραφικά τεστ, είναι εύκολο να νιώσετε χαμένοι και να νομίζετε ότι ο κόσμος είναι εναντίον σας. Μακάρι ο 10χρονος εαυτός μου να μπορούσε να δει ότι η δυσλεξία μου και οι διαφορετικοί τρόποι σκέψης μου θα γίνονταν ένα από τα μεγαλύτερα δυνατά μου σημεία και θα με οδηγούσαν σε μια υπέροχη περιπέτεια πέρα από τις πύλες του σχολείου» εξηγεί ο ίδιος.

«Αν μπορούσα να πω κάτι στον 10χρονο εαυτό μου, θα ήταν μια απλή υπενθύμιση ότι το να είσαι διαφορετικός δεν σημαίνει ότι είσαι ελαττωματικός. Δεν σημαίνει ότι είσαι τεμπέλης ή ηλίθιος», λέει ο Richard Branson.

Ενώ παράλληλα στέλνει το δικό του μήνυμα: «Η διαφορετική σκέψη σας, σας κάνει μοναδικούς και επιτρέπει να ξετυλίξετε τόσες πολλές διαφορετικές ιδέες, καινοτομίες και περιπέτειες. Μην φοβάστε να αγκαλιάσετε τις ‘ιδιομορφίες’ σας, να κάνετε μεγάλα σχέδια, να ακολουθήσετε τα πάθη σας, να εξερευνήσετε τις δημιουργικές σας σκέψεις και να διατηρήσετε την αίσθηση αισιοδοξίας σας».

Ο Richard Branson σήμερα είναι 70 ετών. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος, χτίζοντας τον κολοσσό που λέγεται Virgin Group. Πλέον διαχειρίζεται περισσότερα από 400 εμπορικά brands, υπό την ομπρέλα της υπερ-επιχείρησης Virgin Group.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Richard Branson ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση με 500 Λίρες. Λέει ότι τα χρήματα δεν είναι απαραίτητα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =