αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι θα έκανα αν δεν πετύχαινε η Amazon»: Ο Jeff Bezos μίλησε για το επάγγελμα που θα έκανε σήμερα

«Τι θα έκανα αν δεν πετύχαινε η Amazon»: Ο Jeff Bezos μίλησε για το επάγγελμα που θα έκανε σήμερα

Τον Jeff Bezos μάλλον τον γνωρίζεις. Είναι σήμερα ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Και ο άνθρωπος που δημιούργησε την Amazon. Ξεκίνησε το μακρινό 1995. Αποφάσισε να αφήσει την καλοπληρωμένη δουλειά του στην Wall Street, και μέσα σε ένα γκαράζ να ξεκινήσει ένα Online Project.

Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξει ένα online κατάστημα βιβλίων. Τελικά η Amazon εξελίχτηκε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο. Σήμερα η πλατφόρμα πουλά τα πάντα, και έχει μια εταιρική αξία που φτάνει στα 926 δισ. δολάρια, όπως σημειώνει το CNBC.

Ο Jeff Bezos βρέθηκε σε event στην Ινδία. Εκεί είπε μερικά πράγματα που ίσως δεν έχεις ξανά ακούσει.

«Αυτό που συνέβη πραγματικά τα τελευταία 25 χρόνια [με την Amazon] είναι πολύ πέρα από τις προσδοκίες μου», παραδέχτηκε ο γνωστός επιχειρηματίας.

Και συμπλήρωσε: «Ήλπιζα να χτίσω μια εταιρεία, αλλά όχι μια εταιρεία όπως αυτό που βλέπετε σήμερα».

Τι θα γινόταν όμως αν τελικά εκείνη η επιλογή του 1995 δεν του έβγαινε; Τι θα έκανε σήμερα ο Jeff Bezos, αν δεν ήταν ο ιδρυτής ενός κολοσσού; «Θα ήμουν ένας πολύ χαρούμενος προγραμματιστής κάπου», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + six =