αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι ευκαιρίες βλέπει η BriQ Properties και «ρίχνει» 13 εκατ. ευρώ για ακίνητα στην Ελλάδα

Τι ευκαιρίες βλέπει η BriQ Properties και «ρίχνει» 13 εκατ. ευρώ για ακίνητα στην Ελλάδα

Δείγμα της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της εγχώριας αγοράς ακινήτων, αλλά και του υψηλού ανταγωνισμού που επικρατεί αυτήν την περίοδο μεταξύ των εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, αποτελεί η πρόθεση της διοίκησης της BriQ Properties, της εταιρείας του ομίλου Ιnfoquest του κ. Θ. Φέσσα, να επενδύσει μέχρι το τέλος του έτους το σύνολο της διαθέσιμης ρευστότητας, ύψους 13 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της. Οι χαμηλές αξίες, το εύρος ακινήτων που διατίθενται προς πώληση, με τη συνδρομή και των τραπεζών, και η ανάγκη περιορισμού της οικονομικής εξάρτησης της BriQ από έναν μόνο μισθωτή (την Infoquest) αποτελούν βασικούς λόγους για την πρόθεση της εταιρείας.

Η BriQ Properties αποτέλεσε την πιο πρόσφατη εισηγμένη εταιρεία του κλάδου, καθώς εισήγαγε τις μετοχές της στο Χ.Α. στο τέλος Ιουλίου του 2017. Σήμερα, ελέγχει ένα χαρτοφυλάκιο εννέα ακινήτων (κυρίως γραφεία και αποθηκευτικοί χώροι), συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 34.680 τ.μ. Η εύλογη αξία τους ανέρχεται σε 26,17 εκατ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια του 2017, η εταιρεία δαπάνησε 1,85 εκατ. ευρώ για την προσθήκη νέων ακινήτων, αποκτώντας, μεταξύ άλλων, αυτοτελές κτίριο γραφείων με ισόγεια καταστήματα, συνολικής επιφάνειας 1.910 τ.μ. που βρίσκεται επί της λεωφόρου Ποσειδώνος 42 στην Καλλιθέα, έναντι συνολικού τιμήματος 1,1 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο είναι εν μέρει μισθωμένο σε μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων και συστημάτων πληροφορικής, σε εταιρεία μεσιτών ασφαλειών και σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε φέτος στη συμφωνία μίσθωσης καταστήματός της στην Κηφισιά στην εταιρεία Elpedison. Πρόκειται για ακίνητο επιφάνειας 168,4 τ.μ. στη συμβολή της λεωφ. Κηφισίας 283 με την οδό Σολωμού 2. Με τον τρόπο αυτόν, πλέον, η συμβολή του ομίλου της Infoquest στα ετήσια έσοδα της BriQ από μισθώσεις έχει ήδη υποχωρήσει από το 97% που ήταν πέρσι, σε 83% σήμερα, ενώ το ποσοστό αυτό (επομένως και το ρίσκο της εταιρείας) θα συνεχίσει να υποχωρεί κατά τη διάρκεια του έτους, με την προσθήκη και νέων ακινήτων.

Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή, όσον αφορά τα νέα ακίνητα που προβλέπεται να προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο της BriQ, η διευθύνουσα σύμβουλος της εισηγμένης Αννα Αποστολίδου ανέφερε στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ότι η αναγκαία εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών θα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες στις εταιρείες του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό, τα κτίρια γραφείων και οι αποθηκευτικοί χώροι θα είναι μεν προτεραιότητα για την BriQ, χωρίς όμως να αποκλείονται και εμπορικά καταστήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + thirteen =