αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤι είναι το VPN με το οποίο μπορείς να δεις ταινίες δωρεάν, ακόμα και σε «μπλοκαρισμένα» sites

Τι είναι το VPN με το οποίο μπορείς να δεις ταινίες δωρεάν, ακόμα και σε «μπλοκαρισμένα» sites

Στην εποχή που το online περιεχόμενο μοιάζει… αχανές, ίσως θα έχεις ακούσει για το VPN. Το οποίο μπορεί να σου δώσει πρόσβαση ακόμα και σε περιεχόμενο που είναι «μπλοκαρισμένο» στην χώρα που βρίσκεται.

Ο απλός ορισμός του VPN: είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (virtual private network– VPN) το οποίο επεκτείνει ένα ιδιωτικό δίκτυο σε ένα δημόσιο δίκτυο, όπως το διαδίκτυο. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα σε κοινόχρηστα ή δημόσια δίκτυα σαν να ήταν απευθείας συνδεδεμένες οι υπολογιστικές τους συσκευές με το ιδιωτικό δίκτυο.

Όπως αναφέρει το diadiktiokaiasfalia.com, αρχικά οι εταιρίες δημιούργησαν τα VPN για να προστατεύσουν τις επικοινωνίες τους από την βιομηχανική κατασκοπεία, επειδή υπάρχουν όλο και πιο πολλοί απλοί τρόποι για να παρακολουθήσεις δεδομένα που ταξιδεύουν σε ένα δίκτυο.

Αυτός είναι ο λόγος που μέσω VPN προσφέρεται στον κάθε χρήστη μια κρυπτογραφημένη μετάδοση δεδομένων και ένα σύστημα σήραγγας για την ασφαλή δρομολόγηση των δεδομένων μεταξύ αυτών των δύο σημείων, εμπρός και πίσω. Ως αποτέλεσμα τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα και προστατευμένα.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν δωρεάν VPN, αλλά και επί πληρωμή. Με τα δεύτερα να είναι σαφώς πιο αξιόπιστα- και δεν έχουν μεγάλο κόστος συνήθως.

Τα VPN έχουν έρθει δυναμικά στην επικαιρότητα, λόγω και του online streaming (π.χ. σε ταινίες ή σειρές). Με την χρήση τους, μπορείς να δεις περιεχόμενο που στην χώρα σου μπορεί να είναι «μπλοκαρισμένο» για ένα χρονικό διάστημα ή για πάντα. Σκεφτείτε ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το Αμερικανικό Netflix από το σπίτι σου στο Λιντς ή στην Αθήνα. Δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι στις ΗΠΑ. Χωρίς VPN, είναι αδύνατο. Αλλά με VPN, μπορείς να συνδεθείς σε έναν αμερικανικό διακομιστή και θα έχετε εύκολη πρόσβαση στο Αμερικανικό Netflix! Αφού είναι σαν να κάνεις log in… από αλλού. Το ίδιο ισχύει και με άλλα sites που ειδικεύονται στο online streaming.

Το ίδιο δουλεύει και αντίστροφα, εάν είσαι σε ταξίδι στην Κίνα με ένα VPN μπορείς να παρακολουθήσεις το αγγλικό Netflix από το εξωτερικό ή να παρακολουθήσεις Alpha TV. Επιπλέον μπορείτε να ξεμπλοκάρετε περιεχόμενο σε λογοκριμένες (στην Κίνα) ιστοσελίδες όπως το Facebook ή το Twitter.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =