αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤι είναι το Bluetooth 5 που θα δούμε στις νέες φορητές συσκευές

Τι είναι το Bluetooth 5 που θα δούμε στις νέες φορητές συσκευές

Μετά από την ανακοίνωση του περασμένου Ιουνίου, η ομάδα Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) αποκάλυψε ότι οι προδιαγραφές της σαφώς βελτιωμένης τεχνολογίας Bluetooth 5 οριστικοποιήθηκαν, και πλέον είναι έτοιμο για υιοθέτηση από όλους τους κατασκευαστές παγκοσμίως.

Το Bluetooth 5 θα προσφέρει διπλάσιο bandwidth, 4 φορές μεγαλύτερη εμβέλεια και 8 φορές καλύτερη ικανότητα εκπομπής από το Bluetooth 4.2. Η τεχνολογία αυτή, θα φανεί πολύ χρήσιμη για χρήση σε έξυπνες συσκευές και για το IoT, αφού το προηγούμενο πρότυπο πολλές φορές δεν ήταν αρκετά ισχυρό για να διασυνδέσει τις συσκευές μέσα σε ένα σπίτι, όπως αναφέρει το Techblog.gr.

Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Bluetooth SIG, Mark Powell, «Το Bluetooth έχει αλλάξει τον τρόπο που βιώνουν οι άνθρωποι το IoT. Το Bluetooth 5 θα συνεχίσει αυτή την επανάσταση, προσφέροντας αξιόπιστες συνδέσεις IoT και ξεκινώντας με την υιοθέτηση beacons, αυτοί με την σειρά τους θα μειώσουν τα εμπόδια στις συνδέσεις ώστε να καταστεί δυνατή μια απρόσκοπτη εμπειρία IoT».

Όσον αφορά τα Bluetooth ακουστικά, εκτός από την μεγαλύτερη εμβέλεια, με το νέο πρότυπο δεν αναμένεται κάποια βελτίωση στην ποιότητα του ήχου στην αναπαραγωγή ή στις τηλεφωνικές κλήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα δούμε κάποια βελτίωση στο audio compression, στο latency και στην κατανάλωση ενέργειας μέχρι το 2018. Η Bluetooth SIG αναμένει την πρώτη σειρά προϊόντων εξοπλισμένα με το Bluetooth 5 να φτάσει στην αγορά στις αρχές του 2017.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − four =