αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤι είναι ο «προσωπικός βοηθός» που παρουσίασε η Google (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είναι ο «προσωπικός βοηθός» που παρουσίασε η Google (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μια πρώτη ματιά, είναι ένα εντυπωσιακό project. Μια συσκευή που μπορείς να την τοποθετήσεις μέσα στο σπίτι και να… απαντά στην οποιαδήποτε ερώτηση της κάνεις. Είναι το Google Home ή αλλιώς ο «προσωπικός βοηθός».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.το Το Google Home είναι λευκό και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 6 διαφορετικές βάσεις: τρεις υφασμάτινες και τρεις μεταλλικές. Όλη η λειτουργία της συσκευής κινείται γύρω από τον προσωπικό βοηθό Google Assistant που εκμεταλλεύεται το Knowledge Graph της Google και αυτή τη στιγμή γνωρίζει περισσότερα από 70 δισ. γεγονότα, με τον αριθμό να μεγαλώνει διαρκώς.

Για να ενεργοποιηθεί το Google Home, ο χρήστης αρκεί να χρησιμοποιήσει τη φράση “OK Google” και στη συνέχεια θα δει ένα φως στην κορυφή της συσκευής που υποδηλώνει ότι “ακούει”. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα σίγησης του μικροφώνου για να επιλέγει πότε θέλει να τον ακούει και πότε όχι.

Με τη βοήθεια του Google Assistant, ο χρήστης μπορεί να διαχειρίζεται άλλες έξυπνες συσκευές (π.χ. Chromecast Ultra, Nest), να πραγματοποιεί ερωτήσεις παντός τύπου, να ακούει μουσική, να ελέγχει το πρόγραμμα του από το Calendar, να μαθαίνει τον καιρό, την κίνηση στους δρόμους κ.ά.

Το Google Home θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο σε τιμή $129, όπως σημειώνει το Techgear.gr.

googlehome

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 19 =