αρχικηVIRALΤι γυρεύει αυτός ο παγωμένος λαβύρινθος γίγας στον Καναδά- Κόστισε περίπου 60.000 δολάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι γυρεύει αυτός ο παγωμένος λαβύρινθος γίγας στον Καναδά- Κόστισε περίπου 60.000 δολάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ζευγάρι από το δυτικό Καναδά εξασφάλισε μια θέση στο Guinness Book of World Records κατασκευάζοντας τον μεγαλύτερο λαβύρινθο από χιόνι στον κόσμο.

Ο λευκός λαβύρινθος καλύπτει έκταση 2789,11 τετραγωνικών μέτρων – και έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο στην επαρχία της Μανιτόμπα προς ικανοποίηση του Κλιντ και της Άντζι Μας, που επένδυσαν περίπου 60.000 δολάρια Καναδά.

Το ζευγάρι αγροτών από το μικρό χωριό Σεντ Αντόλφ, νότια της πρωτεύουσας της επαρχίας, Γουίνιπεγκ μέχρι τώρα δημιουργούσε έναν λαβύρινθο σε χωράφια με καλαμπόκια κάθε καλοκαίρι. Στη συνέχεια θέλησε να δοκιμάσει να φτιάξει έναν λαβύρινθο τον χειμώνα.

«Αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας χιόνι, χρειάστηκαν δύο με τρεις εβδομάδες, και στη συνέχεια άρχισε να χτίζεται ο λαβύρινθος» δήλωσε ο Κλιντ Μας.

Για την κατασκευή του λαβύρινθου απαιτήθηκαν συνολικά 370 ημιρυμουλκούμενα φορτωμένα με χιόνι (Βίντεο: YouTube/CGTN)

Οι τοίχοι του λαβύρινθου έχουν ύψος 1,80 μέτρα. Στο έδαφος, χιόνι ύψους 50 εκατοστών συμπιέστηκε για να αποφευχθεί η τήξη πάρα πολύ γρήγορα και να αναγκάζονται οι επισκέπτες να περιφέρονται γύρω από λάσπη.

Χάρη στο πολικό κρύο (-30 βαθμών Κελσίου) αυτή τη χρονική περίοδο, ο λαβύρινθος, ο οποίος άνοιξε για το κοινό τον Ιανουάριο είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Ο Κλιντ Μας ελπίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το φράγμα των 10.000 επισκεπτών μπορεί να ξεπεραστεί και να ανακτήσει μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχουν δαπανήσει. «Η κατασκευή του χιονιού είναι εξαιρετικά δαπανηρή» ανέφερε ο αγρότης από τον Καναδά.

Στον λαβύρινθο οι επισκέπτες συναντούν αγάλματα από χιόνι και πάγο. Επίσης υπάρχουν κρυμμένοι χώροι ανάπαυσης με τραπέζια και θέρμανση. Η εύρεση τους είναι μέρος της πρόκλησης, αλλά βοηθούν και στον προσανατολισμό.

Πηγή: Εθνος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 11 =