αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι γίνεται με το εργοστάσιο αυτοκινήτων που θέλει να φτιάξει η Next.e.GO στην Ελλάδα

Τι γίνεται με το εργοστάσιο αυτοκινήτων που θέλει να φτιάξει η Next.e.GO στην Ελλάδα

Μετά την αρχική Επιστολή Προθέσεων που υπογράφηκε με την Enterprise Greece τον Δεκέμβριο του 2020, η Next.e.GO έχει ξεκινήσει την εκτεταμένη μελέτη σκοπιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης των επιλεγμένων τοποθεσιών για την εγκατάσταση του εργοστασίου της στην Ελλάδα. Επιπλέον, η e.GO έχει ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία του πρώτου στο είδος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπειρίας Χρήστη (UEC) και την ερευνητική ανάπτυξη για εφαρμογές θερμού κλίματος (HCA). Η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει τη δημιουργία του δικτύου πωλήσεων και εξυπηρέτησης.

Η εταιρία συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) για να παρουσιάσει το e.GO Life, να ξεκινήσει το road show της στην Ελλάδα και να λανσάρει μια πανελλαδική πρωτοβουλία συμμαχίας σε θέματα βιωσιμότητας με την ονομασία GlobalGreenGreece.

Στο προγραμματισμένο road show, ύστερα από την ΔΕΘ, η e.GO θα προωθήσει την ολιστική αποστολή της για τη βιωσιμότητα και τη μοναδική πλατφόρμα αστικών ηλεκτρικών οχημάτων. Ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την ανατρεπτική τεχνολογία παραγωγής του e.GO, τα μοναδικά στοιχεία σχεδιασμού και τα έξυπνα χαρακτηριστικά του. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να κάνουν test drives και να παραγγείλουν άμεσα το όχημα.

Με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ηλεκτροκίνησης και της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, η e.GO Mobile μαζί με το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, ανακοίνωσαν τον σχηματισμό της πρωτοβουλίας συμμαχίας σε θέματα βιωσιμότητας, GlobalGreenGreece. Το GlobalGreenGreece προορίζεται να αποτελέσει μια πλατφόρμα για ελληνικές, γερμανικές και διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δεσμεύονται να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω βιώσιμων δράσεων υψηλού αντικτύπου.

Ο Prof. Dr. Ulrich Hermann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Next.e.GO Mobile SE, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε την παρουσία μας στην Ελλάδα και που θα παρουσιάσουμε το e.GO Life στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για τη χώρα”.

«Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρωτοβουλία GlobalGreenGreece, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και να καλέσουμε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με τη βιωσιμότητα στον πυρήνα του οράματος και της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας να μας ακολουθήσουν», προσέθεσε. 

Ο Prof. Dr. –Ing. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, δήλωσε: «Η e.GO Mobile είναι μια καινοτόμα και γεμάτη έμπνευση εταιρεία και είμαστε ενθουσιασμένοι που την καλωσορίζουμε στην Ελλάδα. Είναι  μεγάλη πρόκληση για εμάς να συνδιαμορφώσουμε  μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να συνδέσει εταιρείες και σπουδαία μυαλά για την προώθηση βιώσιμων τακτικών και την ευαισθητοποίηση για την προστασία του πλανήτη μας. Το ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Επιμελητηρίου με τον τομέα της Ενέργειας και ιδιαίτερα της Πράσινης Ενέργειας να συγκεντρώνει το κύριο βάρος των πρωτοβουλιών του. Το GlobalGreenGreece είναι μια σπουδαία ιδέα και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε νέες εταιρείες στο πρόγραμμα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Next.e.GO που θα φτιάξει εργοστάσιο στην Ελλάδα, μόλις «σήκωσε» 48 εκατ. ευρώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 16 =