αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι γίνεται με την δημιουργία του data center της Microsoft στην Ελλάδα, 1 χρόνο μετά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις

Τι γίνεται με την δημιουργία του data center της Microsoft στην Ελλάδα, 1 χρόνο μετά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις

Στις 5 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την… πανηγυρική εκδήλωση όπου ανακοινώθηκε η πρόθεση της Microsoft για τη δημιουργία ενός data center region στην Αττική. Από τότε έως και σήμερα η εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος για την πορεία της επένδυσης, η οποία εκτιμάται στα 400 εκατ. ευρώ, αλλά αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες καθώς τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους. 

Όπως σημειώνει το Capital.gr, τον προηγούμενο μήνα η Microsoft, μέσω ιρλανδικής θυγατρικής της, προχώρησε στην σύσταση μονοπρόσωπης ΑΕ με την επωνυμία “Microsoft Operations 4733 Hellas” με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 140 εκατ. ευρώ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι και αυτή που θα προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης στη χώρα μας. 

Σύμφωνα με το καταστατικό, το οποίο αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ, στους σκοπούς της εταιρείας περιλαμβάνεται η  “μίσθωση, απόκτηση, λειτουργία ή/και εκμετάλλευση ενός ή περισσοτέρων κέντρων δεδομένων (datacenters) ιδίως για τους σκοπούς της διαδικτυακής παροχής και πώλησης εύρους ζώνης (bandwidth) διαδικτύου”. 

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της “Microsoft Operations 4733 Hellas” ανέλαβε ο νομικός σύμβουλος της Microsoft Ben Orndoff, ενώ διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. 

Κλειδί η τοποθεσία 

Άγνωστη παραμένει η τοποθεσία ή οι τοποθεσίες που θα επιλέξει η Microsoft για την δημιουργία του data center region αν και κατά καιρούς ακούγονται διάφορες πληροφορίες για περιοχές στα Μεσόγεια ή την Λαυρεωτική. Οι τελευταίες πληροφορίες, οι οποίες πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, προκρίνουν τα Σπάτα.

Η άσκηση δεν είναι εύκολη καθώς η περιοχή που θα επιλεγεί θα πρέπει να καλύπτει πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις σε ζητήματα όπως η μορφολογία του εδάφους, η διασύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο, το κλίμα κλπ.

Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύει την επένδυση της Microsoft είναι και η νέα ρύθμιση των στρατηγικών επενδύσεων που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο είχε τεθεί πρόσφατα σε διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − three =