αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι βρήκαν οι ορκωτοί ελεγκτές στην Astra Airlines και προκαλεί εντύπωση

Τι βρήκαν οι ορκωτοί ελεγκτές στην Astra Airlines και προκαλεί εντύπωση

Στη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2018, προχώρησε η Astra Airlines, η οποία, ελλείψει ρευστότητας, αναζητά την επόμενη μέρα. Την ίδια στιγμή, η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εκμετάλλευση των γραμμών Αθήνας-Κοζάνης-Καστοριάς και Θεσσαλονίκης-Λήμνου -Ικαρίας, ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα, με την Olympic Air και Sky Greece να συμμετέχουν στην προβλεπόμενη διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Τα μεγέθη του 2018

Το 2018 τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας, ύστερα και από τις παρατηρήσεις των ορκωτών, παρέμειναν αρνητικά με αποτέλεσμα να συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 48 του κωδ. Ν. 2190/1920. Οι ορκωτοί ελεγκτές της Mazars διατυπώνουν παρατηρήσεις, που είναι πανομοιότυπες, σε σχέση με αυτές για τη χρήση του 2017, όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντοτε με όσα αναφέρουν οι ορκωτοί, τα ίδια κεφάλαια και τα αποτελέσματα χρήσης εμφανίζονται αυξημένα, επειδή, κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών που προβλέπονται από τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, δεν έχουν διενεργηθεί απομειώσεις για απαιτήσεις σε καθυστέρηση της τάξης του 1 εκατ. ευρώ.

Αλλά και διότι η εταιρεία έχει αναγνωρίσει ως κύκλο εργασιών στη χρήση του 2018, έσοδα επόμενων χρήσεων συνολικού ύψους 268 χιλ. ευρώ., ενώ αμοιβές μελών δ.σ., ύψους 191 χιλ. ευρώ, δεν έχουν επιβαρύνει τα αποτελέσματα του 2018.

Το 2018, η αεροπορική εμφάνισε κύκλο εργασιών, ύψους 18,3 εκατ. ευρώ, που είναι μειωμένος κατά 30,1% έναντι του 2017 και κόστος πωλήσεων 15,1 εκατ. ευρώ. Παρόλ’ αυτά, συγκριτικά με το 2017, εμφανίζει υψηλότερα προ φόρων και τόκων και καθαρά κέρδη, που διαμορφώνονται σε άνω του 1 εκατ. ευρώ (από 763,2 χιλ. ευρώ) και 293,5 χιλ. ευρώ (από 239,5 χιλ. ευρώ), αντίστοιχα.

Η Olympic Air του ομίλου Aegean και η SkyGreece διεκδικούν τις άγονες αεροπορικές γραμμές, Αθήνας-Κοζάνης-Καστοριάς και Θεσσαλονίκης-Λήμνου -Ικαρίας, όπου εκτελούσε δρομολόγια η Astra.

Ο αρχικός προϋπολογισμός (χωρίς ΦΠΑ) για την εκμετάλλευση, από 1 /12 έως 30/6/2020, των γραμμών Αθήνα-Κοζάνη-Καστοριά και Θεσσαλονίκη-Λήμνος -Ικαρία, διαμορφώνεται σε 423 χιλ. ευρώ και 385 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα. Χθες, παρήλθε η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών, με τη διαδικασία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών να προβλέπεται ότι θα λάβει χώρα την Παρασκευή στις 10:00.

Πηγή: capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − two =