αρχικηVIRALΤι βλέπουν οι εξωγήινοι αν αυτή τη στιγμή κοιτούν τη Γη από έναν άλλο γαλαξία (Εικόνα)

Τι βλέπουν οι εξωγήινοι αν αυτή τη στιγμή κοιτούν τη Γη από έναν άλλο γαλαξία (Εικόνα)

Ο άνθρωπος μέσα στα χρόνια, πάντα έψαχνε για ζωή σε άλλους πλανήτες και άλλους γαλαξίες. Τα τελευταία χρόνια, μέσω και της τεχνολογίας, έχουμε καταφέρει να δούμε… τοποθεσίες που είναι αρκετά μακριά από εμάς. Κάτι που παλαιότερα ήταν αδύνατο.

Έχεις σκεφτεί ποτέ όμως, πως θα μπορούσε να είναι αυτή η διαδικασία… από την αντίστροφη μεριά; Να υπάρχουν δηλαδή εξωγήινοι κάπου εκεί έξω, και αυτή τη στιγμή να κοιτούν την Γη με τα δικά τους τηλεσκόπια ή με οποιαδήποτε άλλα εργαλεία έχουν. Τι θα μπορούσαν να δουν;

“Οι εικόνες της Γης τη νύχτα αποκαλύπτουν την παρουσία μας με θεαματικό τρόπο. Οι πόλεις και οι δρόμοι περιγράφουν τα περιγράμματα των ηπείρων”, υποστήριξε ο Jacco van Loon, αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο Keele στο Staffordshire της Αγγλίας, προ καιρού.

Αν έχετε αναρωτηθεί τι θα μπορούσε να δει ένας «εξωγήινος» αστρονόμος κοιτάζοντας τον πλανήτη μας από ένα μακρινό αστρικό σύστημα, μία ομάδα Αμερικανών επιστημόνων έδωσε την απάντηση.

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, κατάφερε να απεικονίσει τη Γη με τρόπο τέτοιο, που αποδίδεται η εικόνα του πλανήτη μας από την πλευρά ενός «εξωτερικού» παρατηρητή, έτη φωτός μακριά, όπως αναφέρει το cnn.gr

Για να μάθει τι ακριβώς θα έβλεπε κάποιος εξωτερικός παρατηρητής όταν έστρεφε το τηλεσκόπιό του προς τη Γη για να διαπιστώσει αν είναι κατοικήσιμη, η ομάδα του Πανεπιστημίου Κορνέλ χρησιμοποίησε περίπου 10.000 εικόνες του πλανήτη μας, που τραβήχτηκαν από τοδορυφόρο DSCOVR τηςNASA, σε ένα σημείο βαρυτικής ισορροπίας μεταξύ της Γης και του Ήλιου.

Στη συνέχεια σμίκρυναν αυτές τις εικόνες πολλές φορές, προκειμένου να προσομοιώσουν αυτό πιθανόν βλέπουν οι εξωγήινοι, αν κοιτάζουν προς τα μέρη μας.

Είναι η εικόνα που θα δεις παρακάτω:

Φυσικά βλέποντας αυτό, δεν θα μπορούσα να έχουν σαφή εικόνα για εμάς. Αλλά θα μπορούσε αυτό να βοηθήσει στο να προσδιοριστεί εάν ένας εξωπλανήτης έχει ωκεανούς και άλλες βασικές συνθήκες που απαιτούνται για τον αποικισμό του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 14 =