αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤι ακριβώς σημαίνει η «εξόρυξη Bitcoin»; Και ποια είναι η φθηνότερη χώρα για να το κάνεις

Τι ακριβώς σημαίνει η «εξόρυξη Bitcoin»; Και ποια είναι η φθηνότερη χώρα για να το κάνεις

Η μανία με τα ψηφιακά νομίσματα καλά κρατεί. Και σίγουρα μια από τις φράσεις που ακούμε συχνά, είναι η λεγόμενη «εξόρυξη Bitcoin» ή το mining όπως είναι στα Αγγλικά. Τι σημαίνει όμως στην πράξη αυτό και ποια είναι η διαδικασία που περιλαμβάνει;

Στο παρακάτω σύντομο βίντεο του Money.com, παραθέτονται τα δεδομένα, με όσο πιο απλά λόγια γίνεται. Η εξόρυξη, είναι ουσιαστικά ο τρόπος με τον οποίο νέα coins προστίθενται στο digital οικοσύστημα. Η διαδικασία είναι σαν να λύνεις μια μαθηματική εξίσωση, με την βοήθεια ενός υπολογιστή. Όταν ο υπολογιστής σου καταφέρει να λύσει το «μαθηματικό πρόβλημα», τότε επιβραβεύεσαι με ένα coin. Φυσικά όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί δυνατά μηχανήματα και καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας.

Για αυτό άλλωστε, οι εξόρυξη Bitcoin σε αρκετές χώρες είναι οικονομικά σύμφωρη. Για παράδειγμα, στην Νότια Κορέα κοστίζει 26.170 δολάρια ανά coin. Αν θέλει να κάνεις αυτή τη διαδικασία φθηνά, η πιο οικονομική χώρα είναι η Βενεζουέλα, με κόστος 531 δολάρια ανά coin.

What Does 'Bitcoin Mining' Actually Mean?

What does "bitcoin mining" actually mean?

Gepostet von MONEY am Sonntag, 3. Juni 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − ten =