αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι αγοράζουν οι Τούρκοι επενδυτές στην Αθήνα (και δεν είναι μόνο κατοικίες)

Τι αγοράζουν οι Τούρκοι επενδυτές στην Αθήνα (και δεν είναι μόνο κατοικίες)

Το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» έχει φέρει στην Ελλάδα επενδυτές από πολλές χώρες, αφού με μια αγορά ακινήτου μπορούν να εξασφαλίσουν τη βίζα, όχι μόνον για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την ΕΕ.

Στην πρώτη πεντάδα όσων επιθυμούν να επενδύσουν στον ευρύτερο τομέα του real estate στη χώρα μας είναι και οι Τούρκοι. Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι επενδυτές δεν είναι μόνον από τα υψηλά οικονομικά στρώματα της γείτονος αλλά και άνθρωποι που ανήκουν στη μεσαία τάξη.

Οι Τούρκοι επενδυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, δεν αναζητούν μόνον κατοικίες (αστικές ή εξοχικές), όπως κάνουν συνήθως επενδυτές από άλλες χώρες (όπως οι Γερμανοί).

Πρώτα στη λίστα του ενδιαφέροντος των Τούρκων αγοραστών είναι οι πολυτελείς κατοικίες και μεζονέτες σε lux συγκροτήματα, τα καταστήματα, τα εργοστασιακά κτίρια, τα ξενοδοχεία, τα γιωτς αλλά ακόμη και τα πάρκινγκ ή οι θέσεις για σκάφη σε ελληνικές μαρίνες.

Μάλιστα, εν αντιθέσει με την κοινή πεποίθηση, οι Τούρκοι αγοραστές δεν αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στη βόρεια Ελλάδα ή τη Θράκη αλλά στην καρδιά της Αθήνας και της Αττικής. Πρώτα στις προτιμήσεις τους είναι ακίνητα και άλλες ιδιοκτησίες (π.χ. πάρκινγκ) στο Κολωνάκι, το Ψυχικό, τη Γλυφάδα, το Πανόραμα της Βούλας και τη Βουλιαγμένη.

Η τουρκική εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά ότι πολλές τουρκικές σημαίες κυματίζουν σε γιωτς που «δένουν» σε μαρίνες στα νότια προάστια της Αθήνας.

Πηγή: Newsbeast.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 12 =