αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι «έριξε» το Facebook και το Instagram- Μέσα σε μερικές ώρες έχασε 6 δισ. δολάρια ο Zuckerberg

Τι «έριξε» το Facebook και το Instagram- Μέσα σε μερικές ώρες έχασε 6 δισ. δολάρια ο Zuckerberg

Το μεγαλύτερο black-out της ιστορίας του βίωσε χτες ο Όμιλος του Facebook. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να «πέσουν» τα FB, Messenger, Instagram και WhatsApp για πάνω από 6 ώρες.

Οι μηχανικοί λογισμικού του Facebook απέδωσαν αργά το βράδυ της Δευτέρας σε ανακοίνωσή τους τη διακοπή της λειτουργίας των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger σε «προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων» σε δρομολογητές και εξυπηρετητές τους, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους.

«Άνθρωποι και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από εμάς για να παραμένουν συνδεδεμένοι», σημείωσε ο όμιλος σε ανάρτησή του, χωρίς να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές ρυθμίσεων, ούτε εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη αναβάθμιση.

«Ζητάμε συγγνώμη από όσους επλήγησαν», πρόσθεσαν οι τεχνικοί της εταιρείας, τις πλατφόρμες της οποίας χρησιμοποιούν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Το σενάριο της κακόβουλης ενέργειας στο οποίο είχαν αναφερθεί ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια αποκλείστηκε από τους τεχνικούς της εταιρείας.

Η περιουσία του Ζuckerberg μειώθηκε κατά $5,9 δισεκατομμύρια, στα $117 δισεκατομμύρια συνολικά (είναι τώρα ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο). Ο ιδρυτής του Facebook έκανε και ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό, ζητώντας συγγνώμη για το black- out.

Η COO της εταιρείας Sheryl Sandberg είδε τον περιουσία της να μειώνεται στα $1,9 δισεκατομμύρια.

Η λειτουργία των δημοφιλών πλατφορμών ξεκίνησε να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς από τη 1:00 και μετά τα ξημερώματα της Τρίτης. Νωρίτερα πάντως οι πληροφορίες που έβγαιναν στο φως έκαναν λόγο για το πλήρες αλαλούμ ακόμα και μέσα στα γραφεία του Facebook.

Η δημοσιογράφος των Times Σίρα Φρένκελ έγραψε στο twitter ότι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο κτίριο των γραφείων αφού τα ηλεκτρονικά τους κλειδιά δεν βρίσκονταν σε λειτουργία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 3 =