αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι έμαθα στην πρώτη μου δουλειά, ως οικοδόμος, όταν ήμουν 12 ετών»: Ένας CEO γυρνά τον χρόνο πίσω

«Τι έμαθα στην πρώτη μου δουλειά, ως οικοδόμος, όταν ήμουν 12 ετών»: Ένας CEO γυρνά τον χρόνο πίσω

Για όλους τους ανθρώπους, η πρώτη δουλειά της ζωής τους, είναι σημαντική. Είναι αυτή που σε βάζει για πρώτη φορά στον κόσμο της εργασίας και σου δείχνει την αξία των χρημάτων. Μάλιστα, των χρημάτων που βγάζεις με τον δικό σου κόπο.

Ο Julio Bruno είναι σήμερα CEO της Time Out Group. Ενός πολύ μεγάλου ομίλου, που δραστηριοποιείται στα media και στο κομμάτι της ψυχαγωγίας. Όταν ήταν μόλις 12 ετών, έπιασε την πρώτη του δουλειά. Καλοκαίρι, ως οικοδόμος. Ο ίδιος, μιλώντας στο CNBC, θυμήθηκε εκείνη την περίοδο.

«Έπιασα την πρώτη μου δουλειά όταν ήμουν 12, το καλοκαίρι. Επρόκειτο για μια καλοκαιρινή δουλειά, και ήταν στο χωριό που είχε γεννηθεί η μητέρα μου, ως οικοδόμος» λέει, μεταξύ άλλων, ο CEO.

Και συμπληρώνει: «Σήκωνα 50 κιλά. Στην ηλικία των 12-13 αυτό είναι μια πολύ σκληρή δουλειά. Ο πατέρας μου πάντα μου έλεγε, ότι πρέπει να γνωρίζω όλες τις δουλειές που έχουν να κάνουν με το σπίτι. Από την κηπουρική μέχρι τα ηλεκτρικά. Έτσι ώστε να αναπτύξω το μυαλό μου».

Τι του έμαθε όμως η πρώτη του δουλειά; «Αυτή η πρώτη, πολύ σκληρή δουλειά, μου έμαθε την έννοια της πειθαρχίας και την αξία της εργασίας. Στο τέλος του πρώτου μήνα πληρώθηκα με 14.000 pesetas- αυτό ήταν πριν το ευρώ. Δεν ξέρω πόσα χρήματα θα ήταν σήμερα, όχι πάντως πάνω από 100 ευρώ. Ήταν πολύ λίγα», τονίζει.

Πρόκειται για ένα χρηματικό ποσό που σε κάποιον μεγάλο άνθρωπο δεν σημαίνει πολλά. Ωστόσο, για τον μικρό τότε Julio Bruno, είχε… μεγάλη αξία. Και του έδειξε ότι τα χρήματα βγαίνουν με κόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − seven =