αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι έμαθα δουλεύοντας δίπλα στον Steve Jobs»: Εξηγεί ένας πρώην πρακτικάριος που σήμερα είναι πετυχημένος CEO

«Τι έμαθα δουλεύοντας δίπλα στον Steve Jobs»: Εξηγεί ένας πρώην πρακτικάριος που σήμερα είναι πετυχημένος CEO

Ως έφηβος, ο Chet Kapoor ονειρευόταν να δουλέψει για τον μεγιστάνα της τεχνολογίας Steve Jobs. Μια μέρα, αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα όταν ο Kapoor προσλήφθηκε ως ασκούμενος στην εταιρεία λογισμικού NeXT, που ιδρύθηκε από τον Jobs.

«Ο Steve ήταν ένα εμβληματικό άτομο και δεν τον ήξερα… Ήμουν ο τύπος που έπαιρνε καφέ για τον τύπο… που έφτιαχνε καφέ», είπε στο CNBC ο Kapoor – ο οποίος είναι τώρα διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης DataStax.

«Ήμουν ένα βήμα πιο κάτω από το άτομο που άνοιγε τις πόρτες, αλλά αυτό δεν είχε σημασία γιατί δούλευα 20 μέτρα μακριά από αυτόν [Τον Jobs] κάθε μέρα».

Ο Kapoor άφησε το στίγμα του στη Silicon Valley ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού cloud Apigee, η οποία εξαγοράστηκε από την Google έναντι 625 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016. Έχει επίσης περάσει από ηγετικές θέσεις σε εταιρείες όπως η Google και η IBM.

Ωστόσο, πιστώνει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του στην εμπειρία του δίπλα στον Jobs σε εκείνα τα πρώτα βήματα.

Όπως εξηγεί, επικεντρωνόταν στις ερωτήσεις που έκανε ο Jobs στα meetings, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, επειδή έδινε μια εικόνα για τον τρόπο σκέψης του.

Το να παρακολουθεί όλο αυτό ήταν εκπληκτικό, λέει. «Μπορώ να αποδώσω ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μου στα πρώτα δύο ή τρία χρόνια μου στη NeXT».

Ο Jobs είχε καλλιεργήσει μια «ισχυρή κουλτούρα μηχανικής»

Ο Jobs δημιούργησε ένα πολύ «product and design-centric» περιβάλλον στη NeXT, σύμφωνα με τον Kapoor. «Τα πάντα ξεκινούν από την εμπειρία του χρήστη. Πώς θα αλληλεπιδράσει ο χρήστης με αυτό; Αυτό έκανε τη διαφορά στον κόσμο και η μανιακή εστίαση σε αυτό ήταν απολύτως εκπληκτική», λέει ο Kapoor.

Αυτό θυμίζει την κουλτούρα της Apple. Με τον Jobs να λέει σε μια συνέντευξη στο Newsweek το 1985 ότι του άρεσε να «φτιάχνει πράγματα».

«Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να βρω μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων και να φτιάξω πράγματα μαζί τους», είπε ο Jobs. «Η φιλοσοφία μου είναι ότι όλα ξεκινούν με ένα εξαιρετικό προϊόν».

Οι χρήστες iPhone βλέπουν απλώς μια νέα όμορφη διεπαφή, αλλά υπάρχει πολλή «σκληροπυρηνική μηχανική» που συμβαίνει στα παρασκήνια, εξηγεί ο Kapoor.

«Όλα ξεκινούν με μια πολύ ισχυρή κουλτούρα μηχανικής», λέει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + one =