αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι έμαθα από τον Steve Jobs»: Ο πρώτος υπάλληλος της Apple λέει κάτι που αξίζει να ακούσεις

«Τι έμαθα από τον Steve Jobs»: Ο πρώτος υπάλληλος της Apple λέει κάτι που αξίζει να ακούσεις

Ο Bill Fernandez είναι σήμερα 65 ετών. Μπορεί να μην σας λέει τίποτα αυτό το όνομα, ωστόσο πρόκειται για τον πρώτο υπάλληλο της Apple. Συμμαθητής του Jobs από το γυμνάσιο και γείτονας του κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερου Steve Wozniak, γνωριζόταν και με τους δύο πριν ακόμη στήσουν την εταιρεία.

https://cnet1.cbsistatic.com/img/LYsUjQrbIzZ3Yo-6zTgZrOMhg04=/644x0/2013/11/11/4afb287e-6788-11e3-846b-14feb5ca9861/Bill_Fernandez.jpg

Έτσι, όταν θέλησαν να προσλάβουν κάποιον για να τους βοηθάει, χάρη στα χρήματα που πολύ γρήγορα είχε επενδύσει στην Apple o Μάικ Μάρκουλα (μέτοχος και για πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος), ήταν ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκαν.

Ο 22χρονος τότε Fernadez εργαζόταν ήδη – όπως και ο Wozniak – στη Hewlett-Packard και προσελήφθη ως τεχνικός ηλεκτρονικών. Πρακτικά, όπως λέει, ήταν το παιδί για όλες τις δουλειές.

Σήμερα και μετά από μια μακρά πορεία στη Σίλικον Βάλεϊ έχει τη δική του εταιρεία (Omnibotics) και αρκετά να διηγηθεί από την πολύχρονη παρουσία του στην Apple και τη σχέση του με τον Jobs: «Για να πετύχεις πρέπει να παρακινείς καθημερινά τον εαυτό σου και να αντλείς δύναμη από μέσα σου. Πρέπει να σκέφτεσαι ότι μπορώ να κάνω οτιδήποτε χρειαστεί, ακόμα και αν δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Πρέπει να έχεις την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρεις».

Θυμάται ότι ο Jobs είχε ισχυρό κίνητρο. Επίσης τον διέκρινε μια καλώς εννοούμενη βιασύνη. Ήταν συνεχώς σε εγρήγορση. «Εμφανιζόταν συνέχεια με ιδέες και έθετε νέες προκλήσεις. Αυτό πρέπει να κάνει όποιος θέλει να δημιουργήσει μια νέα επιτυχημένη εταιρεία. Και να είναι κάθε στιγμή παρών, διατεθειμένος να κάνει όποια δουλειά χρειαστεί», λέει ο Fernadez.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 12 =