αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Τι έκανα όταν κέρδισα τα χρήματα»: Ο άνθρωπος που έγινε εκατομμυριούχος μέσα σε μια νύχτα, παραθέτει τη συμβουλή του

«Τι έκανα όταν κέρδισα τα χρήματα»: Ο άνθρωπος που έγινε εκατομμυριούχος μέσα σε μια νύχτα, παραθέτει τη συμβουλή του

Πιθανότατα είστε από εκείνους που έχουν σκεφτεί τι θα κάνουν τα χρήματα που θα κερδίσουν σε ένα τυχερό παιχνίδι. Τι θα αγοράσουν, σε ποιους θα δώσουν κάποια ποσά, ποια μέρη του πλανήτη θα επισκεφτούν, τι θα βάλουν στην τράπεζα… Ωστόσο, οι περισσότεροι έχουν μείνει στη σκέψη μιας και δεν τους έχει «κάτσει» κάποιο τυχερό παιχνίδι. Πώς, όμως, είναι να γίνεσαι από τη μια στιγμή στην άλλη εκατομμυριούχος;

Ο Chris Moneymaker ξέρει και μοιράζεται τη συμβουλή του. Ο Chris έγινε πλούσιος και διάσημος μέσα σε μια νύχτα, αφού το μακρινό 2003 κέρδισε 2,5 εκατ. δολάρια, καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στο World Series of Poker χάρη σε ένα ποντάρισμα των 86 δολαρίων.

Ηταν ο πρώτος άνθρωπος που έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής μετά από πρόκριση μέσω online poker και αυτό προκάλεσε φρενίτιδα στα Μέσα αλλά και στους λάτρεις του παιχνιδιού. Μπορεί όλοι γύρω του να ήταν εκστασιασμένοι, ωστόσο, ο Chris δεν τρελάθηκε με τα κέρδη που του άλλαξαν τη ζωή.

Ο παίκτης για πέντε μήνες δεν άλλαξε τίποτα στη ζωή του, ούτε αγόρασε κάτι. Αυτή είναι και η συμβουλή που δίνει σε όλους όσοι κερδίσουν απροσδόκητα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό… Να πάρουν τον χρόνο τους.

«Δεν αγόρασα τίποτα παρά μόνο πέντε μήνες αργότερα. Τα έβαλα στην τράπεζα και είπα: Δεν θέλω να τα κάνω μαντάρα», έχει δηλώσει. Και δεν τα έκανε. Ακόμη και όταν βρισκόταν στα μεγαλύτερα event πόκερ, καθόταν στα τραπέζια των 1.000 δολαρίων και όχι των 50.000.

Οπως παραδέχεται, όταν πήγαινε κολέγιο συχνά έμενε «ταπί», επειδή έπαιζε και είχε δει αρκετούς να κερδίζουν μεγάλα ποσά και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να τα χάνουν. Δεν ήθελε να κάνει το ίδιο.

Ο Chris συνέχισε να εργάζεται ως λογιστής για έξι μήνες μετά τη μεγάλη του νίκη, είχε τους ίδιους φίλους και το ίδιο αυτοκίνητο. Παράλληλα, απέρριψε επανειλημμένα παιχνίδια με διάσημους, διότι θεωρούσε πως δεν έχει να αποδείξει κάτι παραπάνω.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, εάν τα χρήματα τον έκαναν ευτυχισμένο, η απάντηση του είναι: «Τα χρήματα δεν σας κάνουν ευτυχισμένους, αλλά σας στεναχωρούν εάν δεν τα έχετε. Οταν είστε “άνετοι”, οι λογαριασμοί πληρώνονται και αγοράζετε αυτά που θέλετε, τότε τα υπόλοιπα είναι ωραία. Δεν θα ήθελα να αγωνίζομαι για να φέρνω φαγητό στα παιδιά μου. Ζω, ωστόσο, μια απλή ζωή».

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + fifteen =