αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤι έγινε με την μετοχή της Apple η οποία έχει καταρρεύσει σήμερα. Και όλος ο πλανήτης μιλά για αυτό

Τι έγινε με την μετοχή της Apple η οποία έχει καταρρεύσει σήμερα. Και όλος ο πλανήτης μιλά για αυτό

Σήμερα δεν ήταν μια καλή ημέρα για την Apple. Η αμερικανική εταιρία καταγράφει μεγάλη χρηματιστηριακή πτώση (σχεδόν 9% στη Wall Street), και δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγαλύτερα media του κόσμου έχουν στρέψει το βλέμμα τους εκεί. Κι όμως, όλα ξεκίνησαν… από την Κίνα.

Μάλιστα, οι τριγμοί έχουν φτάσει μέχρι την Ευρώπη. Ενδεικτικό είναι ότι η μετοχή της Apple έκανε βουτιά 7,9% στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μετά την πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεων της εταιρείας για τις πωλήσεις της, την οποία απέδωσε στις χαμηλότερες πωλήσεις iPhone στην Κίνα που έχει πληγεί από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ. Ο γερμανικός δείκτης DAX, που είναι πολύ ευαίσθητος στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, υποχωρούσε 0,9%.

Παράλληλα οι εταιρείες κατασκευής μικροκυκλωμάτων, που προμηθεύουν με εξαρτήματα την Apple, υπέστησαν τα μεγαλύτερα πλήγματα. Η μετοχή της AMS, που προμηθεύει την Apple με αισθητήρες αναγνώρισης προσώπων για τα τελευταία της iPhone, υποχώρησε έως 19%, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Stoxx. Ακόμη η μετοχή της Dialog Semiconductor έκανε βουτιά 6,7%, ενώ οι μετοχές των εταιρειών Infineon, ASML, ASM International , Logitech και STMicroelectronics υποχωρούσαν από 4 έως 7,3%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 3 =