αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤην πάτησε και η Apple: Επιτήδειοι πήγαιναν «μαϊμού» iPhone στα επίσημα service και έπαιρναν… ολοκαίνουργιες συσκευές

Την πάτησε και η Apple: Επιτήδειοι πήγαιναν «μαϊμού» iPhone στα επίσημα service και έπαιρναν… ολοκαίνουργιες συσκευές

Οι αρχές συνέλαβαν δεκατέσσερα άτομα τα οποία ανήκαν σε μία οργάνωση που εισήγαγε πλαστά iPhone και iPad από την Κίνα. Έπειτα, φρόντιζε να αντικαθιστά τις πλαστές συσκευές με αυθεντικές. Η απάτη που είχαν στήσει κόστισε στην Apple εκατομμύρια δολάρια.

Πώς ακριβώς λειτουργούσε η απάτη

Οι εμπλεκόμενοι εισήγαγαν από την Κίνα πλαστά iPhone και iPad. Έπειτα, πήγαιναν τις συσκευές σε καταστήματα Apple Store, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, και ισχυρίζονταν ότι παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα. Αν και παραμένει άγνωστο ακόμη πώς κατάφερναν να ξεγελούν την υπηρεσία service, εν τέλη έπαιρναν στα χέρια τους ολοκαίνουργια γνήσια iPhone και iPad τα οποία πουλούσαν στην Κίνα και άλλες χώρες ως γνήσια προϊόντα Apple, και φυσικά σε ανάλογες τιμές.

Πώς τους έπιασαν

Μετά από εκτενή έρευνα σε τοπικές επιχειρήσεις και κατοικίες στην περιοχή του Σαν Ντιέγκο, οι αρχές συγκέντρωσαν συνολικά 250.000 δολάρια σε μετρητά και 90 iPhone. Επιπλέον, κατάφεραν να εντοπίσουν αρκετά από τα iPhone και τα iPad τα οποία διακινούσαν οι κατηγορούμενοι.

Όπως διαπίστωσαν, τα πλαστά προϊόντα έχουν αντίστοιχα IMEI με συσκευές που κυκλοφορούν σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Οπότε, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξαν καταστήματα Apple Store σε αυτές τις περιοχές.

Συνολικά συνέλαβαν 14 άτομα, εκ των οποίων στους έντεκα απαγγέλθηκαν πολλαπλές κατηγορίες για απάτες και άλλες παραβάσεις του νόμου. Στα άλλα τρία μέλη της οργάνωσης απαγγέλθηκαν επιπλέον κατηγορίες, καθώς φέρονται ως οι αρχηγοί της ομάδας,ενώ ήταν αυτοί που σχεδίασαν και οργάνωσαν την απάτη.

Η συνολική ζημιά για την Apple

Παραμένει άγνωστο πόσα από τα iPhone και τα iPad έχουν εντοπιστεί. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι κατάφεραν να εισάγουν πάνω από 10.000 συσκευές. Σύμφωνα με την Apple, η απάτη αυτή της κόστισε πάνω από 6,1 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − two =