αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤεχνολογικό site αποκάλυψε πόσο κοστίζουν τα υλικά κατασκευής των νέων iPhone 12

Τεχνολογικό site αποκάλυψε πόσο κοστίζουν τα υλικά κατασκευής των νέων iPhone 12

Το ιαπωνικό site Fomalhaut Techno Solutions πραγματοποίησε ένα teardown των νέων iPhone και έδωσε στη δημοσιότητα το κόστος υλικών του iPhone 12 και iPhone 12 Pro, δίνοντάς μας μία ιδέα του κόστους κατασκευής των δύο τηλεφώνων.

Το iPhone 12 λοιπόν το οποίο συναντάμε στην Ελλάδα στα €969 για την έκδοση των 64GB, έχει κόστος υλικών $373. To iPhone 12 Pro των 128GB που κοστίζει σε εμάς €1.229, έχει κόστος υλικών $406. Όπως κάθε φορά, να τονίσουμε πως πρόκειται για εκτίμηση για το κόστος υλικών των τηλεφώνων, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη, marketing, φόρους και άλλα.

Το ακριβότερα χαρακτηριστικά των τηλεφώνων είναι η OLED οθόνη της Samsung, η οποία εκτιμάται στα $70 και το X55 5G modem της Qualcomm το οποίο εκτιμάται στα $90. Ο A14 bionic κοστίζει $40, η RAM $12, ο αποθηκευτικός χώρος $19, ενώ οι Sony αισθητήρες της κάμερας κυμαίνονται στα $7 με $8 ο καθένας.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι προμηθευτές της Apple προέρχονται ολοένα και περισσότερο από Νότια Κορέα, αντιπροσωπεύοντας το 26.8% όλων των εξαρτημάτων των νέων iPhone. Παρόλο που τα περισσότερα iPhones κατασκευάζονται στην Κίνα, οι Κινέζοι προμηθευτές αντιπροσωπεύουν μόλις το 5% των εξαρτημάτων.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − six =