αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤελικά… 100 ευρώ τον μήνα θα είναι το «μπόνους» για τους νεοπροσλαμβανόμενους- Διευκρινήσεις από τον Σταϊκούρα

Τελικά… 100 ευρώ τον μήνα θα είναι το «μπόνους» για τους νεοπροσλαμβανόμενους- Διευκρινήσεις από τον Σταϊκούρα

Το περασμένο Σάββατο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα, μιλώντας στην ΔΕΘ. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το «μπόνους» των 1.200 ευρώ για 6 μήνες σε όσους νέους προσλαμβάνονται σε δουλειές πλήρους απασχόλησης χωρίς να έχουν προϋπηρεσία (600 ευρώ στον εργαζόμενο και 600 ευρώ στον εργοδότη).

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε στην εξειδίκευση των μέτρων. Αναφερόμενος λοιπόν στο συγκεκριμένο κομμάτι, γνωστό και ως «πρώτο ένσημο» σημείωσε: Για το 2022, και προκειμένου να περιοριστεί η ανεργία των νέων στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, όλοι οι νέοι από 18 έως 29 ετών που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και θα προσληφθούν εντός του έτους, λαμβάνουν προπληρωμένο χρόνο εργασίας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την πρώτη τους απασχόληση.

Η ενίσχυση ανέρχεται συνολικά στα 1.200 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες πλήρους απασχόλησης. Από αυτό το ποσό, τα μισά θα τα λαμβάνει ο εργαζόμενος – επιπλέον του μισθού του – ως κίνητρο εύρεσης εργασίας, και τα υπόλοιπα ο εργοδότης ως επιδότηση του μισθολογικού κόστους. Για εργασία μερικής απασχόλησης, που αντιστοιχεί περίπου στο 50% της πλήρους, θα δίνεται το ήμισυ του ποσού.

Άρα λοιπόν, αν για παράδειγμα ένας νέος προσληφθεί σε μια full-time θέση, το «μπόνους» που θα πάρει ανά μήνα θα ανέρχεται στα 100 ευρώ. Με το μπόνους να είναι ενεργό για συνολικά 6 μήνες. Για τους part-time νεοπροσλαμβανόμενους, το ποσό αυτό πέφτει στο μισό, ανά μήνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + eighteen =