αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤελικά, πόσοι χρήστες του Netflix μοιράζονται τους κωδικούς τους; Μια έρευνα δίνει την απάντηση

Τελικά, πόσοι χρήστες του Netflix μοιράζονται τους κωδικούς τους; Μια έρευνα δίνει την απάντηση

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχετικά με την πρόθεση του Netflix να bannάρει τους χρήστες που μοιράζονται τους προσωπικούς κωδικούς τους. Μια πρακτική που φυσικά υπάρχει εδώ και χρόνια, φαίνεται όμως ότι τώρα η εταιρία αποφάσισε να βάλει ένα τέλος, αφού χάνει αρκετά χρήματα.

Πόσοι είναι όμως τελικά οι χρήστες του Netflix που μοιράζονται τους κωδικούς τους με άλλους ανθρώπους;

Ερευνα της εταιρίας αναλύσεων Magid, αποκάλυψε πως 9% των επίσημων χρηστών του Netflix μοιράζουν τον κωδικό τους (username και password). Ένα φαινόμενο που είναι ακόμα πιο έντονο στις νεαρότερες ηλικίες- ειδικά σε άτομα κάτω των 21 ετών. Εκεί τα αντίστοιχα ποσοστά είναι αρκετά μεγαλύτερα.

Το 9%, αν και δεν φαίνεται μεγάλο ποσοστό, αναφέρεται σε ένα σύνολο 137 εκατ. πελατών και άρα αντιστοιχεί σε περίπου 12,3 εκατ. χρήστες, οι οποίοι δίνουν τον προσωπικό τους κωδικό σε – τουλάχιστον 1 άτομο, αν όχι και σε περισσότερα.

Πως μεταφράζεται αυτό σε χρήματα για το Netflix; Πρόκειται για μια «χασούρα» που ξεπερνά τα 122 εκατ. δολάρια κάθε μήνα. Αυτός είναι και ο λόγος που η πλατφόρμα ψάχνει τον τρόπο να περιορίσει το φαινόμενο. Αν και δεν είναι τόσο εύκολο πρακτικά…

Φυσικά αυτός είναι ένας «πονοκέφαλος» που έχουν και άλλες streaming πλατφόρμες. Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν κάποιες πρωτοβουλίες συνολικά, έτσι ώστε να περιορίσουν το φαινόμενο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 7 =