αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤελικά, πόσοι χρήστες αναβαθμίστηκαν στα Windows 11; Έχουμε τις πρώτες απαντήσεις

Τελικά, πόσοι χρήστες αναβαθμίστηκαν στα Windows 11; Έχουμε τις πρώτες απαντήσεις

Έχουν περάσει λιγότερο από δύο μήνες από την κυκλοφορία των Windows 11 και πολλά έχουν ακουστεί για το ντεμπούτο τους. Άλλοι έμειναν ικανοποιημένοι από τις αισθητικές αλλαγές, ενώ άλλοι παραπονέθηκαν έντονα για λειτουργίες και χαρακτηριστικά που έχουν αφαιρεθεί, όπως το drag ‘n’ drop αρχείων στα προγράμματα της Έναρξης.

Πόσοι, όμως, είναι τελικά αυτοί που έκαναν την πολυσυζητημένη αναβάθμιση; Τα αποτελέσματα σίγουρα έχουν πολύ ενδιαφέρον, αν αναλογιστούμε πως η μετάβαση δεν είναι και τόσο εύκολη όσο στο παρελθόν, αφού οι απαιτήσεις συστήματος έχουν αυξηθεί, με το TPM 2.0 να είναι το μεγαλύτερο αγκάθι για τους περισσότερους.

Οι πρώτες αντικρουόμενες έρευνες:

Πριν δύο εβδομάδες, η εταιρίας διαχείρισης IT πόρων Lansweeper αποκάλυψε πως μόλις το 0.21% των χρηστών της έχει κάνει τη μετάβαση στα Windows 11. Η εταιρία επισημαίνει πως εξέτασε 10 εκατομμύρια Windows συσκευές τόσο σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα, όσο και συστήματα για οικιακή χρήση και ανακάλυψε πως περισσότεροι χρησιμοποιούν τόσο τα Windows XP (3.62%) όσο και τα Windows 8 (0.95%).

Η κατάσταση που απεικονίζει η εταιρία είναι σίγουρα δυσοίωνη, αλλά όπως συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιες έρευνες εξαιτίας του μέγεθος και των κριτηρίων επιλογής του δείγματος, τα αποτελέσματα μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η έρευνα της εν λόγω εταιρίας μάλλον είναι πιο αντιπροσωπευτική για το τι συμβαίνει στα επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες, η AdDuplex δημοσίευσε με τη σειρά της μια άλλη έρευνα με εντελώς αντίθετα αποτελέσματα. Αυτή βασίζεται στους 60,000 υπολογιστές που έχουν εγκατεστημένο το λογισμικό της. Απ’ αυτούς το  8.9% έκανε τη μετάβαση στα Widows 11 και το 91.1% παρέμεινε σε κάποια έκδοση των Windows 10.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − six =