αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤελικά μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ για τον καφέ στα σούπερ μάρκετ

Τελικά μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ για τον καφέ στα σούπερ μάρκετ

Διευκρινήσεις σχετικά με την μείωση του ΦΠΑ, έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος  μιλώντας στον ΑΝΤ1. Για τη μείωση συντελεστών του ΦΠΑ, ξεκαθάρισε ότι «θα υπάρχουν τροπολογίες για μείωση στο 13% του ΦΠΑ για τον καφέ και άλλα ροφήματα που πωλούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ», όχι όμως και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα εστίασης.

Σχετικά με τη μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Τσακαλώτος υπενθύμισε ότι πέρσι τέτοια εποχή έλεγε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις και μερικούς μήνες αργότερα ελήφθη η σχετική απόφαση, καλώντας όλους να μην βιάζονται και ουσιαστικά προεξοφλώντας ότι το ίδιο θα γίνει και με την μείωση του αφορολόγητου, μεταθέτοντας τις «ανακοινώσεις» για τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε πρέπει η Ελλάδα να καταθέσει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ό,τι αφορά τους συνεπείς φορολογούμενους, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα επανέλθει η επιβράβευση για όσους εξοφλούν εφάπαξ τους φόρους και τις υποχρεώσεις τους, λέγοντας ότι εξετάζεται εάν η έκπτωση που θα χορηγείται θα ανέρχεται στο 2% του ποσού.

O κ. Τσακαλώτος, κάνοντας λόγο για «κλίμακα συνέπειας», ανακοίνωσε ότι σήμερα με τροπολογία, θα προβλεφθεί αύξηση του ορίου του ακατάσχετου λογαριασμού πάνω από τα 1.200 ευρώ που ισχύει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 11 =