αρχικηVIRALΤελικά, Ελλάδα… είναι μόνο η Αθήνα; Ένας χάρτης δείχνει τι ποσοστό των κατοίκων μένει στην πρωτεύουσα κάθε χώρας

Τελικά, Ελλάδα… είναι μόνο η Αθήνα; Ένας χάρτης δείχνει τι ποσοστό των κατοίκων μένει στην πρωτεύουσα κάθε χώρας

Ένα πολύ ενδιαφέρον χάρτη, δημιούργησε το site jakubmarian.com. Σε αυτόν, παρουσιάζεται το ποσοστό των ανθρώπων που ζει στην πρωτεύουσα κάθε Ευρωπαϊκής χώρας. Το εκάστοτε ποσοστό, είναι φυσικά επί του συνόλου του εκάστοτε πληθυσμού. Βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι στην Μάλτα το 90% των κατοίκων ζει στην πρωτεύουσα. Ενώ ακολουθούν χώρες όπως: το Λουξεμβούργο (76%) η Ισλανδία (65%), η Λετονία (52%), η Εσθονία (46%), η Ιρλανδία (40%). Φαίνεται, δηλαδή, ότι γενικότερα οι μικρές χώρες, συγκεντρώνουν μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού τους στο «κέντρο». Με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν χώρες στις οποίες μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού, ζει στην πρωτεύουσα. Για παράδειγμα έχουμε τις Πολωνία (8%), Ιταλία (7%), Τουρκία (7%), Ουκρανία (7%).

Όσο για το που βρίσκεται η Ελλάδα; Μάλλον είμαστε πιο κοντά στην πρώτη κατηγορία. Αφού το 35% του πληθυσμού της χώρας μας, ζει στην Αθήνα.

https://jakubmarian.com/wp-content/uploads/2017/12/capital-percentage-europe.jpg

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =