αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤελικά, για πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να μένουμε σε μία δουλειά; Εδώ είναι μερικές απαντήσεις

Τελικά, για πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να μένουμε σε μία δουλειά; Εδώ είναι μερικές απαντήσεις

Ένας από τους άγραφους κανόνες όταν πιάνεις μια νέα δουλειά, είναι να τη διατηρήσεις για τουλάχιστον 1 χρόνο – ακόμα κι αν τη μισείς, σημειώνει το BBC. Ο κανόνας ισχύει ακόμα και αν το περιβάλλον είναι σκληρό. Πρέπει να δείξετε επαγγελματική δέσμευση και σταθερότητα πριν προχωρήσετε. Αλλά καθώς ο κόσμος της εργασίας συνεχίζει να υφίστανται τεράστιες αλλαγές εν μέσω της πανδημίας, ισχύει αυτός ο κανόνας;

Ίσως, λένε οι ειδικοί. Οι διαχρονικοί παράγοντες που στηρίζουν τον κανόνα του 1 έτους εξακολουθούν να ισχύουν: Από την πλευρά του εργοδότη, ένας εργαζόμενος που μένει τουλάχιστον ένα χρόνο είναι καλύτερη επένδυση από κάποιον που δεν το κάνει. Η αφοσίωσή του θεωρείται επίσης θετική. Από την πλευρά των εργαζομένων, η παραμονή για 12 μήνες σημαίνει χρόνο για να αποκτήσετε δεξιότητες και ικανότητες που δεν είναι δυνατό να μάθετε μέσα σε ένα μόνο τρίμηνο.

Ωστόσο, ο μεταβαλλόμενος τρόπος που χτίζουμε την καριέρα μας σε συνδυασμό με τον άνευ προηγουμένου αντίκτυπο της πανδημίας έχουν φέρει μεγαλύτερη ευελιξία. Ενώ οι εργοδότες μπορεί κάλλιστα να προτιμούν ένα πιο «παραδοσιακό βιογραφικό», οι ειδικοί λένε ότι μια σύντομη θητεία σε ένα ή δύο προηγούμενους ρόλους δεν θα πρέπει απαραίτητα να αποθαρρύνει τις συμφωνίες, εφόσον μπορείτε να δώσετε μια καλή εξήγηση για την επαγγελματική μετακόμιση.

«Μετά από ένα χρόνο, οι εργαζόμενοι συνήθως αισθάνονται ότι έχουν βρει το βήμα τους και καταλαβαίνουν ποιος είναι ποιος στην ομάδα και το τμήμα τους», λέει η Alison Sullivan, ανώτερη διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας στην Glassdoor. «Ένας έτος, δίνει στους ανθρώπους χρόνο για να έχουν αντίκτυπο σε μια εταιρεία, να μάθουν νέες δεξιότητες και να δείξουν πως έχουν αναπτυχθεί. Όταν αναζητάτε τον επόμενο ρόλο σας, αυτό που κάνατε μέσα στη χρονιά σας μπορεί να σας βοηθήσει να εξηγήσετε γιατί είστε το κατάλληλο άτομο για μια δουλειά και να σας οπλίσει με παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο», συμπληρώνει.

Η ανάπτυξη είναι πολύ πιο δύσκολη εάν έχετε μείνει σε έναν ρόλο μόνο μερικούς μήνες, ενώ μια σύντομη περίοδος σε μια εταιρεία μπορεί επίσης να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό σας, λέει το BBC. «Οι άνθρωποι που μετακινήθηκαν γρήγορα σε θέσεις εργασίας που είχαν στο παρελθόν, συσχετίζονται με έλλειψη δέσμευσης ή ανθεκτικότητας, αδυναμία ανάπτυξης και ευημερίας ενόψει των αντιξοοτήτων ή ακόμη και με πρόθεση να αφήσετε την ομάδα σας… σε ξεκρέμαστη», λέει ο Michael Smets. καθηγητής Διοίκησης στο Saïd Business School του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η Sullivan πιστεύει ότι ενώ ένα ή δύο σύντομες θέσεις σε ένα βιογραφικό μπορούν να εξηγηθούν, οι εργοδότες αν δουν μια σειρά σύντομων θέσεων στο βιογραφικό ενός υποψήφιου, μπορεί να θεωρήσουν ότι αυτός έχει την τάση να αποφεύγει τα challenges ή να μην είναι αξιόπιστος. Οι εταιρείες επίσης δεν θέλουν να επενδύσουν χρόνο και χρήμα για την πρόσληψη και την ενσωμάτωση προσωπικού για να τους δουν… να αποχωρούν αμέσως μετά – πράγμα που σημαίνει ότι θα κλίνουν προς υποψηφίους που έχουν να δείξουν πιο σταθερές θέσεις σε προηγούμενες εταιρείες. «Αν αισθάνεστε αβέβαιοι για τη δουλειά σας, προσπαθήστε να την κρατήσετε για τουλάχιστον ένα χρόνο. Οτιδήποτε λιγότερο από ένα χρόνο θα μπορούσε να είναι μια ‘κόκκινη σημαία’ για έναν διευθυντή προσλήψεων», λέει η Sullivan.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα

Ωστόσο, ενώ ο κανόνας του ενός έτους παραμένει ο ιδανικός, υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι δεν θεωρείται τόσο απαράβατος όσο στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, οι απαιτήσεις φαίνονταν να χαλαρώνουν κάπως ακόμη και πριν από την πανδημία, καθώς οι τάσεις απασχόλησης μεταξύ των εργαζομένων άλλαξαν.

Οι προηγούμενες γενιές συνήθως περνούσαν μεγάλο μέρος της καριέρας τους σε έναν Οργανισμό, εξηγεί ο Jamie Ladge, αναπληρωτής καθηγητής διαχείρισης και οργανωτικής ανάπτυξης στο Northeastern University της Βοστόνης. «Οι περισσότερες σημερινές γενιές έχουν εξελιχθεί πέρα από αυτή τη σκέψη», τονίζει. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι σήμερα αναμένουν να αλλάξουν δουλειά πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Το βλέπουν ως τρόπο ανέλιξης, απόκτησης νέων δεξιοτήτων ή εξασφάλισης καλύτερων απολαβών. Το λεγόμενο Job-hopping είναι επίσης πιο συνηθισμένο σε ορισμένους κλάδους, όπως στην τεχνολογία.

Αυτή η αλλαγή έχει επιταχυνθεί σημαντικά από την πανδημία, εν μέσω αυξημένων ευαισθησιών σχετικά με την εξάντληση και τις τοξικές εργασιακές πρακτικές – και σε αυτό το περιβάλλον ήρθε η λεγόμενη «Μεγάλη Παραίτηση», αφήνοντας ορισμένους εργοδότες να αγωνίζονται να… καλύψουν κενές θέσεις.

Μπορεί πλέον τα βιογραφικά που είναι… κατακερματισμένα να μην έχουν μεγάλο πρόβλημα στην αγορά εργασίας, ωστόσο ένας υποψήφιος εργοδότης θα θέλει μια εξήγηση για μια ύποπτα σύντομη θητεία στο βιογραφικό σας: Ένα κρίσιμο μέρος της αφήγησης, είναι να εξηγείστε το γιατί η νέα θέση που διεκδικείτε είναι ένας προορισμός επιλογής και όχι μια οδός διαφυγής.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι, ενώ μια πρόωρη αποχώρηση από μια εταιρεία δεν θα πρέπει να σας αποκλείει από τη διεκδίκηση άλλων θέσεων, η σωστή εξήγηση της κίνησής σας είναι ζωτικής σημασίας για να κερδίσετε τους διευθυντές προσλήψεων που θα εξακολουθούν να ευνοούν τους αιτούντες που έχουν επιδείξει σταθερότητα. «Οι διευθυντές προσλήψεων θέλουν να ξέρουν γιατί θέλετε να είστε εκεί, για να πάρουν κάποια διαβεβαίωση ότι θα μείνετε», λέει ο Smets. Μπορεί επίσης να θέλουν να μάθουν πώς άφησες τα πράγματα στον παλιό σου εργοδότη. «Εξηγήστε πώς αποφασίσατε να φύγετε από τον πρώην Οργανισμό σας αλλά ταυτόχρονα πείτε ότι παραδώσατε τη θέση σωστά στον αντικαταστάτη σας και συμφωνήσατε μια ημερομηνία αποχώρησης που δεν θα άφηνε την ομάδα σας ξεκρέμαστη – ακόμα κι αν ήταν μετά από μόλις ένα μήνα. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, τότε μπορείτε να επιδείξετε αξιοπιστία και αφοσίωση ακόμα και όταν μετακινείστε γρήγορα στις θέσεις εργασίας», καταλήγει ο ίδιος.

Εάν η δουλειά που αφήσατε ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που «διαφημιζόταν», είναι ΟΚ να το εξηγήσετε και αυτό, λέει ο Ladge.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − two =