αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤελευταία ημέρα σήμερα για το Athens Heart

Τελευταία ημέρα σήμερα για το Athens Heart

Τέλος εποχής σήμερα για το Athens Heart. Το γνωστό εμπορικό κέντρο τερματίζει την λειτουργία του όπως το ξέραμε. Με την ιδιοκτήτρια Premia Properties να σχεδιάζει τη μετατροπή του σε σύγχρονο συγκρότημα γραφείων. Όπως άλλωστε έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας.

Η εταιρεία διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων έχει καταθέσει ήδη τις σχετικές μελέτες για την οικοδομική άδεια, αλλαγής χρήσης και μετατροπής του σε γραφεία.

Το συγκρότημα έχει αρχίσει να εκκενώνεται εδώ και ημέρες, καθώς τα εμπορικά καταστήματα είχαν λάβει ειδοποίηση να αποχωρήσουν έως τέλος Φεβρουαρίου (τέλος των εκπτώσεων).

Το ακίνητο συνολικής δόμησης 54.000 τ.μ. και εκμισθώσιμης επιφανείας 18.500 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 10.600 τ.μ. περιήλθε στην ιδιοκτησία της Premia τον περασμένο Νοέμβριο, έναντι 15,7 εκατομμυρίων.

Όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρός της, κ. Ηλίας Γεωργιάδης Πρόεδρος της: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την απόκτηση ενός σημαντικού ακινήτου μεγάλου μεγέθους με εξαιρετική κατασκευή και σε καλή τοποθεσία. Ήδη μελετάμε τον προσδιορισμό των βέλτιστων χρήσεων (repositioning) του ακινήτου, οι οποίες περιλαμβάνουν ενδεικτικά πράσινα και βιώσιμα γραφεία με μικτές εμπορικές χρήσεις. Επίσης, η PREMIA, συνεπής με την πολιτική της, σκοπεύει να αναβαθμίσει ενεργειακά το κτίριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για την μίσθωση των επιμέρους χώρους του κτιρίου, το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί αν θα είναι έτοιμο μέσα στο 2023.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 8 =