αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Zara μπαίνουν στο νέο Μινιόν

Τα Zara μπαίνουν στο νέο Μινιόν

Την άνοιξη αναμένεται να ανοίξει το νέο Μινιόν τις πύλες του, καθώς προχωρά η επένδυση 50 εκατ. ευρώ της Dimand στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων,σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μία από τις πιο εμβληματικές επενδύσεις που γίνονται στην εμβληματική πλατεία της Ομόνοιας, είναι η ανακατασκευή του θρυλικού πολυκαταστήματος Μινιόν από την εταιρεία Dimand που θα ολοκληρωθεί το β’ τρίμηνο του 2024 και θα δώσει ξανά πνοή σε αυτό το κομμάτι της Αθήνας.

Αυτή τη φορά, το ιστορικό πολυκατάστημα το οποίο είχε μείνει ένα εγκαταλειμμένο κουφάρι για περίπου δύο δεκαετίες, δεν θα γίνει το «μεγαλύτερο μεγάλο κατάστημα», αλλά θα αποτελέσει έναν νέο ζωοδότη για την ευρύτερη περιοχή που είχε παρακμάσει. Ο σχεδιασμός της Dimand προβλέπει τη μετατροπή του σε κτήριο μικτών χρήσεων (καταστήματα, γραφεία και διαμερίσματα) με πιστοποίηση LEED Gold. Πρόκειται για επένδυση ύψους 55 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους για την απόκτησή του, ύψους 26 εκατ. ευρώ. Στόχος της επένδυσης, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι να αναγεννηθεί ένα τοπόσημο, το οποίο είναι βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βγαίνουν τώρα στη δημοσιότητα, τα Zara έχουν κλείσει θέση στο κτίριο. η αλυσίδα έχει κλείσει συμφωνία και για το εμπορικό τμήμα του νέου Μινιόν.

Μισθωτής αναμένεται να είναι και η ΔΕΗ.

Το ακίνητο, συνολικής επιφανείας 18.500 τ.μ. αποτελείται από τα κτήρια Α (4.500 τ.μ.) και ΒΓΔΕ (14.000 τ.μ.) και περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, Σατωβριάνδου, Δώρου και Βερανζέρου. Από το -1 έως τον 2ο όροφο των κτηρίων ΒΓΔΕ θα κατασκευαστούν εμπορικά καταστήματα συνολικής επιφάνειας 6.100 τ.μ. και από τον 3ο όροφο μέχρι τον 7ο όροφο προβλέπεται η δημιουργία γραφειακών χώρων (συνολικής επιφάνειας 7.700 τ.μ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του «νέου Μινιόν» (ΦΩΤΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 3 =