αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Zara κόβουν το μεροκάματο σε εργαζομένους την ημέρα του χιονιά

Τα Zara κόβουν το μεροκάματο σε εργαζομένους την ημέρα του χιονιά

«Τα ZARA των δις κερδών ανακοίνωσαν ότι κόβουν από τους εργαζόμενους των 500€ το μεροκάματο της Δευτέρας σε όσους έφυγαν νωρίτερα από τη δουλειά για να φτάσουν σπίτι τους ή δεν πήγαν λόγω του χιονιά». Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Σύλλογος παραθέτει μηνύματα που δείχνουν τις προθέσεις του κολοσσού της ένδυσης, σχετικά με τις πληρωμές των εργαζομένων τις ημέρες του χιονιά.

«Για ακόμα μια φορά, σε συνθήκες επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τη ζωή, την υγεία και την ασφάλεια μας. Είτε με χιόνια, είτε με πανδημία, είτε με πλημμύρες και φωτιές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την εγκληματική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης που από τη μια λογίζει ως κόστος τα μέτρα προστασίας για τη ζωή μας και από την άλλη θρέφει με εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους την εργοδοτική ασυδοσία. […] Αυτές τις μέρες η εργοδοσία εξοπλισμένη με κάθε λογής αντεργατικό νόμο και με τα ναι μεν αλλά της κυβέρνησης έχει δώσει ρεσιτάλ. «Πάρε ταξί κι έλα», «έλα με τα πόδια», «φέρε χαρτί ότι δεν μπορείς να έρθεις», «θα σου χρεώσουμε ρεπό ή άδεια», «θα μας χρωστάς τις ώρες» είναι μερικά από όσα ακούμε αυτές τις μέρες» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Συμπληρώνοντας: «Αναγκαστήκαμε να περπατήσουμε με τις ώρες μέσα στα χιόνια, διανυκτερεύσαμε μακριά από τα σπίτια μας γιατί αποκλειστήκαμε, παγώσαμε μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες, φορτώνουμε και ξεφορτώνουμε εμπορεύματα έξω από τα καταστήματα σε πεζοδρόμια παγίδες με κίνδυνο να τραυματιστούμε σοβαρά».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 14 =