αρχικηVIRALΤα Starbucks ξεκίνησαν delivery (μέσω της startup Wolt)

Τα Starbucks ξεκίνησαν delivery (μέσω της startup Wolt)

Παραδοσιακά τα Starbucks δεν έχουν ντελίβερι. Τώρα όμως αυτό αλλάζει. Η γνωστή αλυσίδα καφέ ξεκίνησε τα ντελίβερι. Με την υπηρεσία να ισχύει για τα καταστήματα σε: Πανεπιστήμιο, Χαλάνδρι, Αμπελόκηποι, Νέα Σμύρνη, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια.

Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω της Wolt. Τα Starbucks δηλαδή δεν έχουν δικούς τους διανομείς, αλλά χρησιμοποιούν αυτούς της γνωστής startup, που ήρθε από την Φινλανδία.

Η Wolt δραστηριοποιείται στο πεδίο του ντελίβερι με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Πως λειτουργεί το ντελίβερι της Wolt: Η πληρωμή γίνεται μόνο με κάρτα (για λόγους ευκολίας και ασφάλειας σύμφωνα με την εταιρεία) ενώ την παραγγελία την εκτελούν συνεργαζόμενοι με την Wolt διανομείς. Πως λειτουργεί; Ο πελάτης ολοκληρώνει την παραγγελία του μέσω της ειδικής εφαρμογής, και γίνεται η αποδοχή από το κατάστημα και η αυτόματη χρέωση στην κάρτα μαζί με το έξτρα κόστος διανομής ( ξεκινά από 1 ευρώ για απόσταση μέχρι 1,5 χλμ. και αυξάνεται 0,10 ευρώ ανά 500 μέτρα με την μέγιστη απόσταση διανομής είναι τα 4 χλμ.). Ταυτόχρονα ενημερώνεται μέσω αλγόριθμου ο κοντινότερος ελεύθερος συνεργάτης – διανομέας της Wolt ότι στο «X» κατάστημα βρίσκεται σε διαδικασίας παρασκευής μία παραγγελία την οποία πρέπει να παραδώσει στην «X» διεύθυνση.

Ο πελάτης καθ’ολη την διάρκεια ενημερώνεται για τον χρόνο παράδοσης ενώ στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού του βλέπει online το σημείο που βρίσκεται ο διανομέας.

Αυτό το μοντέλο διανομής ήρθε να προσφέρει μία διαφορετική λύση – πέρα από επιλογών προς τους καταναλωτές – στους επιχειρηματίες εστίασης αλλά και σε διανομείς σε μία περίοδο που το σκηνικό στην αγορά των «ντελιβεράδων» αλλάζει. Αφού ο διανομέας συνεργάζεται με την Wolt και όχι με το εκάστοτε μαγαζί. Στους διανομείς προσφέρονται – σύμφωνα με την εταιρεία – καλύτερες συνθήκες από αυτές που επικρατούν στο σύνολο της αγοράς. Η εταιρεία του προσφέρει εγγυημένο ωριαίο εισόδημα (ακόμη και αν δεν εκτελέσει ούτε μία παραγγελία) χιλιομετρικό μπόνους ( που ουσιαστικά καλύπτει το κόστος καυσίμων) αλλά και έξτρα αμοιβή με βάση τις ώρες που εργάστηκε και τις παραγγελίες που διένειμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − seventeen =