αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα sneakers που σου παραγγέλνουν πίτσα και μερικά άλλα ρούχα… από το μέλλον

Τα sneakers που σου παραγγέλνουν πίτσα και μερικά άλλα ρούχα… από το μέλλον

Τo Ίντερνετ των Πραγμάτων σταδιακά αποτελεί ολοένα και περισσότερο μέρος της καθημερινής μας ζωής. Η εποχή των “έξυπνων” ρούχων – που μόλις ξεκίνησε – δεν είναι απλώς μέρος της εκκεντρικότητας που πολλές φορές χαρακτηρίζει τη μόδα.

Πλέον, ακόμη και ένα ζευγάρι κάλτσες, ένα t-shirt ή ένα σακάκι μπορούν να “επικοινωνήσουν” μαζί μας και να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής μας χάρη σε ειδικούς αισθητήρες, που υφαίνονται μεταξύ των ινών και έπειτα αλληλεπιδρούν μαζί μας μέσω Wi-Fi και bluetooth.

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό διεξάγονται διάφορα πειράματα και ορισμένα από αυτά αφορούν ενδύματα. Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός αστροναύτης Luca Parmitano έδειξε στα social media του μια μπλούζα με τίτλο Bio-Monitor, η οποία έχει τη δυνατότητα να αποκαλύπτει διάφορα στοιχεία, όπως η θερμοκρασία του σώματος, η καρδιακή συχνότητα, η αναπνοή και η κίνηση. Έπειτα, τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί στέλνονται σε μια εφαρμογή στο τάμπλετ του χρήστη.

Οι “έξυπνες” κάλτσες της εταιρίας Sensoria διαθέτουν ειδικούς αισθητήρες πίεσης μέσα στο ύφασμα και πληροφορούν σε πραγματικό χρόνο τους χρήστες για εκείνα τα σημεία που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση μέσω μιας ειδικής εφαρμογής. Εκτός αυτού, οι κάλτσες μπορούν να βοηθήσουν τους χρήστες στον τρόπο με τον οποίο περπατάνε.

Το 2018, η Αμερικανική εταιρία Pizza Hut έβγαλε στο εμπόριο ένα “έξυπνο” ζευγάρι sneakers. Στα παπούτσια αυτά αρκεί να πατήσει κανείς ένα κουμπί, που βρίσκεται στο πάνω μέρος της γλώσσας, για να παραγγείλει πίτσα ή ακόμη και για να πατήσει παύση στην τηλεόραση.

Η πιτζάμα Athlete Recovery της εταιρίας Under Armour υπόσχεται μια ταχύτερη ανακούφιση από τους πόνους, που προκαλούνται λόγω φυσικής άσκησης. Χάρη σε ένα βιοκεραμικό ύφασμα, που βρίσκεται στο εσωτερικό της μπλούζας, υπόσχεται να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα την ταχύτερη ανάρρωση από μυϊκούς πόνους.

Η κοντομάνικη μπλούζα του Ralph Lauren έχει καταφέρει να συνδυαστεί με την τεχνολογία και να μεταδίδει σε όποιον την φοράει διάφορες βιομετρικές παραμέτρους στο smartphone του.

To σακάκι Commuter Trucker της εταιρίας Levi’s είναι ένα ρούχο που καταφέρνει να συνδυάζει τη μόδα με την τεχνολογία. Αγγίζοντας ένα συγκεκριμένο σημείο πάνω στο σακάκι, ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τραγούδι ή ακόμη και να λάβει μια δόνηση, που θα τον ειδοποιήσει ότι έχει μήνυμα.

Πηγή: mycampus.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =