αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Slack που τώρα εξαγοράστηκε προς 27,7 δισ. δολάρια, κάποτε δημιουργήθηκε… από ένα τυχαίο γεγονός

Τα Slack που τώρα εξαγοράστηκε προς 27,7 δισ. δολάρια, κάποτε δημιουργήθηκε… από ένα τυχαίο γεγονός

Η είδηση «έσκασε» χτες: Η γνωστή πλατφόρμα Slack εξαγοράστηκε από τον κολοσσό Saleforce προς 27,7 δισ. δολάρια. Το Slack είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τις εταιρίες στην εποχή μας. Πρόκειται για την γνωστή πλατφόρμα επικοινωνίας πολλαπλών χρήσεων η οποία ουσιαστικά αποτελεί έναν κόμβο συνεργασίας, με υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, κλήσεις φωνής και βίντεο και μια ολόκληρη σειρά άλλων εργαλείων κοινής χρήσης που βοηθούν τις ομάδες να μοιράζονται πληροφορίες και να συνεργάζονται.

Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι το Slack γεννήθηκε το 2013 κάπως… τυχαία. Ιδρυτές της πλατφόρμας είναι οι Stewart Butterfield και Cal Henderson. Ο δεύτερος, σε παλαιότερη συνέντευξη του στον Guardian, αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία, μέσα από την οποία δημιουργήθηκε το Slack.

«Ήταν σαν ένα χαρούμενο ατύχημα. Εκείνη την περίοδο δημιουργούσαμε το game με το όνομα Glitch και οι ομάδες μας ήταν χωρισμένες σε Σαν Φρανσίσκο και Βανκούβερ. Θέλαμε να επικοινωνούμε εύκολα. Όχι μόνο οι προγραμματιστές, αλλά και οι καλλιτέχνες, animators, sound designers» θυμάται ο Henderson.

Και συνεχίζει: «Έτσι δημιουργήσαμε το Slack και σύντομα είδαμε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί αυτό ως εμπορικό εργαλείο. Αλλάξαμε πορεία και αρχίσαμε να το αναπτύσσουμε από την αρχή. Στους επόμενους 6 μήνες, το δώσαμε και σε άλλες εταιρίες στη Silicon Valley για να το δοκιμάσουν».

Όπως λέει, αυτό ήταν μια συνταρακτική εξέλιξη σε εκείνη τη φάση. Τελικά όμως, αποδείχτηκε ότι έπραξαν το σωστό.

https://s7d2.scene7.com/is/image/TWCNews/ap191714696704801jpg
Οι ιδρυτές Stewart Butterfield και Cal Henderson
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =