αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα sites μπορούν πλέον να χρεώνουν τους χρήστες που δεν θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις. Η Google βρήκε τον τρόπο

Τα sites μπορούν πλέον να χρεώνουν τους χρήστες που δεν θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις. Η Google βρήκε τον τρόπο

Σπαστικά pop-up παράθυρα, 10 δευτερόλεπτα βίντεο που δεν μπορείς να κάνεις skip καθώς και διαφημίσεις που περιέχουν malware είναι λίγα από τα παραδείγματα περιττού περιεχομένου που εμφανίζουν μερικές ιστοσελίδες, αναγκάζοντας τους χρήστες να λάβουν μέτρα για την προστασία τους. Είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιείτε κάποιο τύπου ad blocker για να περιορίσετε τέτοιου είδους περιεχόμενο, κάτι το οποίο κάνουν αρκετοί χρήστες πλέον, αν και τα περισσότερα “σοβαρά” sites συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Google για πιο διακριτικές διαφημίσεις.

Μπλοκάροντας τις διαφημίσεις όμως, οι εκδότες των ιστοσελίδων παύουν να έχουν έσοδα για τη δουλειά τους. Η Google, η οποία και ελέγχει το μεγαλύτερο μερίδιο διαφημίσεων στο διαδίκτυο, βρήκε λύση στο πρόβλημα και των χρηστών αλλά και των εκδοτών, με το project “Funding Choices”.

Όπως διαβάζουμε στο Unboxholics.com, το Choices είναι ένα πρόγραμμα που παρουσιάστηκε για να βοηθήσει τους εκδότες να μη χάνουν τα πολύτιμα έσοδα των διαφημίσεων λόγω των ad blocker. Έτσι θα δίνει την επιλογή στους χρήστες που χρησιμοποιούν ad blockers να τους απενεργοποιούν ώστε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις ή να καταβάλουν κάποιο ποσό ώστε να έχουν πρόσβαση στη σελίδα χωρίς καμία απολύτως διαφήμιση.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος πωλήσεων του Business Insider δήλωσε: «Το Funding Choices μας δίνει την δυνατότητα να δείξουμε στο χρήστη ότι η σελίδα είναι μια επιχείρηση και πρέπει να έχει έσοδα, έτσι θα τους δίνουμε την επιλογή να σταματήσουν να χρησιμοποιούν blockers ή να μας βοηθήσουν οικονομικά».

Το Funding Choices βρίσκεται προς το παρόν σε beta σε Βόρεια Αμερική, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Νέα Ζηλανδία, πριν να εξαπλωθεί στον υπόλοιπο κόσμο. Να σημειώσουμε πως η Ελλάδα έχει από τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης ad blocker, αν λάβουμε υπόψιν το παρακάτω διάγραμμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =