αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα payroll της σιωπής: Η Novartis Hellas έδινε τεράστια κονδύλια και σε Έλληνες δημοσιογράφους

Τα payroll της σιωπής: Η Novartis Hellas έδινε τεράστια κονδύλια και σε Έλληνες δημοσιογράφους

Σε αποκαλύψεις σχετικά με το γιατί πολλά ελληνικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι δεν μιλούν για το σκάνδαλο Novartis, προχώρησε ο δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων, Παύλος Σαράκης. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε χτεσινή εκπομπή του Kontra (στα πλαίσια της οποία προβλήθηκε και το σχετικό ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης), υπάρχουν δημοσιογράφοι που χρηματίζονταν για να συγκαλύπτουν και να προωθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας, «γιατί τα φάρμακα όπως ξέρετε δεν διαφημίζονται».

Ο δικηγόρος εξήγησε «γιατί δεν προβάλετε η μεγάλη υπόθεση που συγκλονίζει και την Ελβετία που είναι η έδρα της εταιρείας αλλά και όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρεται για τα οικονομικά σκάνδαλα».

«Η Novartis Hellas είχε έναν μεγάλο προϋπολογισμό για τους συναδέρφους σας. Κάθε χρόνο έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Mε τα χρήματα να πηγαίνουν σε διάφορα ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους συγκεκριμένους» είπε ο Παύλος Σαράκης.

Τόνισε πως «υπάρχει μία λίστα που όταν βγει στην δημοσιότητα η ελληνική κοινή γνώμη θα καταλάβει γιατί κάποιοι σιωπούν. Έχουν ένοχη σιωπή πολλοί συνάδερφοί σας. Για αυτό θέλουν να κρύψουν την αλήθεια από την ελληνική κοινωνία γιατί πρόκειται για ένα μεγάλο σκάνδαλο που παίχτηκε εις βάρος του Έλληνα πολίτη. Και αυτό το σκάνδαλο το γνώριζαν, ήταν κοινό μυστικό αλλά σιωπούσαν γιατί είχαν εξαγορασμένες συνειδήσεις».

Ωστόσο, κατά την διάρκεια της εκπομπής, ο γνωστός δικηγόρος δεν παρέθεσαι συγκεκριμένα ονόματα δημοσιογράφων που ήταν ή είναι ακόμα στα συγκεκριμένα payrolls. Αναμένουμε να δούμε αν αυτό θα γίνει στο προσεχές μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 2 =